Политика

Митов в истерия! Руски хакери били хакнали профила му по нареждане на Путин!

Митов в истерия! Руски хакери били хакнали профила му по нареждане на Путин!

mitov2

Профилът на външния ни министър Даниел Митов във фейсбук е бил хакнат тази нощ и в момента е недостъпен както за самия него, така и за останалите потребители на социалната мрежа. Негови фенове,пък и опоненти веднага заподозряха, че зад това стои „дългата ръка на Путин“.  Някои дори иронизираха случая, като допълват, че на лично съобщение „матрос Митоу е получил следното съобщение: Ну Митоу, ну погоди!!!“ 🙂

Други направо си го казват: „Много отмъстителна таз Захарова, много.“… Явно ревнува от къдриците му“! 🙂

„Язък! Толкова ценни мисли ще ни липсват! Потресени сме“ 😉
IT-специалистите на Външно министерство подозират, че са станали жертва на атака от руски хакери, свързана с изявленията на Митов от преди ден за хибридната война, която Русия води срещу западния свят.

Вторият вариант било профилът да е блокиран от фейсбук след докладвания на тролове, отново свързани с изявленията на Митов.

В такъв случай фейсбук обаче изпраща съобщение до потребителя, че е временно блокиран и се проверява, а такова нямало, пише „24 часа“.

А ето и някои по-експретни мнения по въпроса:

Проникване и блокиране на фейсбук профил са две различни неща! проникването изисква малко повече акъл и съответният софтуер! Програмки от типа на кей логгър вършат перфектна работа! Блокирането е нещо съвсем елементарно като действие! повечето потребители, когато си правят фейсбук профил използват e-mail адрес, който по принцип ползват в ежедневната си дейност! по правило името е известно на много хора, а често е изписано и на визитните картички на съответният индивид! така, стартираш фейсбук и пишеш съответният мейл адрес. По-нататък пишеш някаква парола, като системата ти дава грешка.Информираш системата, че си забравил паролата, при което системата ти генерира нова парола и я препраща на съответният и мейл като естествено те информира за това!! Много често потребителите, обаче не четат съобщенията и не им идва на акъла да влезат в пощенската кутия за да вземат новата парола. Опитите за неоторизиран достъп до пощенската кутия също могат да блокират достъпа до пощата в рамките примерно на следващите 24ч! така потребителя решава, че някой му е хакнал и профила и пощенската кутия!! Правил съм си такива майтапи с мои познати. Въобще всякакви такива тъпизми! Няма да се учудя ако става въпрос точно за подобен тъпизъм! Ама нали трябва да се докажем като мразещи Русия и руснаците….

Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/5966055
© www.24chasa.bg

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024