ОБЩЕСТВО

НЕЧОВЕШКО! Жив филм на ужасите в Рила: младежи се гаврят брутално с жив труп! (СНИМКИ/ПОДРОБНОСТИ 18+)

НЕЧОВЕШКО! Жив филм на ужасите в Рила: младежи се гаврят брутално с жив труп! (СНИМКИ/ПОДРОБНОСТИ 18+)

%d1%82%d1%80%d1%83%d0%bf1482848187-thumb
Живот като в ужасен филм. Потънал в собствените си изпражнения и урина, лишен от квалифицирани грижи заради липсата на пари, изоставен от социални служби и общинари, оставен на грижите на милостиви съседи. Така живее един български гражданин, болен от церебрална парализа. Такъв е животът на 59-годишния Иван Андонов от град Рила. Останал съвсем сам, Иван, за когото до преди години се грижила неговата майка в село Пастра, е настанен в къщата на негова роднина, пише struma.com.

Бедна жена с две деца, която прави каквото е по силите и, но не успява да се справи с тежката ситуация около Иван. Хората в съседство ежедневно му дават храна, помагат, кой с каквото може, но това не е решение на проблема, така започна разказа си за Иван, общинският съветник от град Рила Николай Чифлигаров, заел се да направи всичко възможно болният да бъде настанен в специализирано заведение, където да се грижат за него.

„Ситуацията е нетърпима, вонята около него е страшна, няма пари за памперси, за лекарства, аз купих онзи ден един чувал памперси, други хора помагат, не може да продължава така. Едно човешко същество живее като скот, разбира всичко, трогателен е като почне да плаче и да нарежда „Време ми е да умра, стига с тая мъка“, казва съветникът Чифлигаров.

Въпросът е поставен пред кмета на града Г. Кабзималски, но въпреки обещанията му за помощ, нищо не се случва. Социални служби и звена в Рила са абсолютно безпристрастни и по чиновнически незаинтересовани към живота на Иван, оставен просто на самотек, докато издържи, казват хората от Рила.

„Такова чудо няма никъде, уж общината се тупа в гърдите, че работим по социални програми, имаме 7 структури, ангажирани с помощ на възрастни и болни, но нищо за Иван, казват хората, които днес се събраха пред дома му. От техните разкази разбрахме и потресващи неща. Младежи, знаейки, че Иван е болен, буквално се гаврили с него. Учителка твърди, че чула как група момчета го карали да си отваря устата, за да уринират в нея. Друг допълва, че е виждал, наркомани и пияни да влизат при него, чувало се и за сексуални извращения пред очите на Иван.

И понеже Иван загубил майка си, после умрял и брат му, грижите поела негова роднина, жената обаче няма нито средства, нито сили да се грижи добре за него. Наскоро се появил бизнесмен, които искал да поеме грижите за Иван, в замяна на това да му вземе имотите в село Пастра. Болният подписал документи, но се разбрало за намеренията на бизнесмена и сделката е спряна.

Всички в Рила знаят за него. В общински съвет многократно е поставян въпроса той да бъде настанен в специализирано заведение. Напоследък се правят планове за настаняването му в болница. Кметът твърдял, че трябвало прокурорско постановление за това. Сега чакат такова постановление, но после какво ще стане с Иван, като излезе от болницата, питат хората.

%d1%82%d1%80%d1%83%d0%bf-21482848187-1-copy34%d1%82%d1%80%d1%83%d0%bf-31482848187-3-copy126

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/obshtestvo/zhivot-kato-v-uzhasen-film-mladezhi-se-gavryat-brutalno-s-zhiv-trup-v-rila-snimkipodrobnosti-18_news474788.html

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024