Политика

НОВО 20-се! „Кое ви кара да си мислите, че ще съставям правителство извън мандата на ГЕРБ“?! Няма такова нещо!

НОВО 20-се! „Кое ви кара да си мислите, че ще съставям правителство извън мандата на ГЕРБ“?! Няма такова нещо!

1479302663-dsc-1211jpg
Няма да приема да съставим нов кабинет с мандата на Реформаторския пост“. Това каза категорично премиерът в оставка Бойко Борисов пред Дарик.

„Считам, че не е редно. Кое ви кара да си мислите, че ще съставям извън мандата на ГЕРБ кабинет. Ако се направи правителство сега, ние сме длъжни да им отговорим с това, което сме подписали в споразумението. Премиерът и министрите трябва да са техни“, попита той.

На въпрос дали ще приеме да бъде служебен премиер, Борисов отговори: „Не ми е интересно да си го мисля. Ако имаше политическа класа, всички щяха да кажат това правителство да остане, както го направиха ДПС. Но ние всеки ден слушаме, че искаме да седим заради пари, няма политическа класа срещу нас“.

Борисов не отчете като грешка смяната на Ирина Бокова като българския кандидат за генерален секретар на ООН. По думите му така е станало, че България е имала две силни кандидатури.

По-рано днес на въпрос защо е останала в състезанието, въпреки че кабинетът оттегли подкрепа си за нея, Ирина Бокова отговори: „Никой не се учуди и не се опита да ме убеждава да изляза, освен България. Не можеше да не остана, защото имах сериозна подкрепа. Беше въпрос на чест и България да не изглежда абсурдна. Десетки българи ме подкрепиха с писма. Направих правилното решение.

По думите й абсурдната ситуация – с издигането на втората българска кандидатура в лицето на Кристалина Георгиева, по никакъв начин не е накърнила имиджа й в ЮНЕСКО: „В случая не става дума с моя авторитет. Не е накърнен имиджа ми. Успях да постигна много. България спечели от това, че бях 8 години генерален директор на ЮНЕСКО“.

Според Ирина Бокова авторитетът на България е накърнен: „Надявам се да преосмислим какво се случи и да можем да излезем от тази абсурдна ситуация, защото още сме в нея“.

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/politika/izvnredno-v-blits-borisov-kaza-tezhkata-si-duma-za-kabinet-s-mandat-na-reformatorite_news472381.html

Политика

More in Политика

geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024
санкции

ЕС готви забрана на политически партии и организации, получавали пари от Русия

май 7, 2024