Политика

„Президентът в оставка“ се разчекна в името на бъдещата си кариера, натискал партиите да го изберат за еврокомисар!

„Президентът в оставка“ се разчекна в името на бъдещата си кариера, натискал партиите да го изберат за еврокомисар!

роско1e90089a49

Президентът в оставка, както се шегуват неговите колеги, извива ръце на политическите партии само и само да стане еврокомисар

Президентът Росен Плевнелиев стана комичен в очите на политическите партии, след като не спря да се самопредлага за бъдещ еврокомисар на България в Европейския съюз.

Както знаем, към момента мястото е вакантно, след като бившият ни еврокомисар Кристалина Георгиева напусна позицията, за да се състезава с Ирина Бокова за шеф на ООН. След фиаското на Георгиева и на цяла България, бившата еврокомисарка започна работа в Световната банка.

В същото време настоящият държавен глава Росен Плевнелиев, чийто мандат изтича след малко повече от месец, прави всичко възможно, за да си уреди мястото на еврокомисар в ЕС от името на България. Плевнелиев буквално се е опитвал да извива ръце на лидерите на всички важни политически формации в страната. Той е търсил подкрепа както от премиера в оставка Бойко Борисов, така и от лидера на БСП Корнелия Нинова, както и от Патриотичния фронт.

Според източници на Nbox, държавният глава бил склонен да даде мандат на патриотите само срещу сделка, в замяна на която той ще замине на овакантената позиция. Пак според тях Росен Плевнелиев смятал да назначи служебно правителство – не толкова, за да организира предсрочни парламентарни избори, колкото да го изпрати на бленувания от него пост.

Nbox

http://nbox.bg/politics/item/39802-plevneliev-se-razchekna-v-imeto-na-badeshtata-si-kariera.html

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024