Политика

Радев – БГ политик на годината! Събитието – „неочакваният избор“ в лицето на Брекзит и Тръмп!

Радев – БГ политик на годината! Събитието – „неочакваният избор“ в лицето на Брекзит и Тръмп!

радев20160802100912-4974351
Новоизбраният президент Румен Радев е политикът на 2016-та година в традиционната класация на Дарик радио.
Заради смелото си решение да влезе в политиката и категоричната победа на президентските избори Румен Радев спечели сред 23 номинирани политици.

Дарик радио посочва за Политик на годината хора, които значително са повлияли на политиката и историята в годината.

На същия принцип e посочено и Събитието на 2016-та, това е „Неочакваният избор“ какъвто направиха гражданите на Великобритания с Брекзита и на САЩ с избора на Доналд Тръмп за президент.

И ОЩЕ:

Имам готовност да формирам служебен кабинет и да посоча премиер, заяви в предаването „Годината“ на Дарик избраният за президент на България Румен Радев. По негови думи парламентарни избори трябва да се проведат възможно по-бързо и по нов изборен закон, за какъвто настояват гражданите чрез участието си в референдума тази година. „Въпросът е дали ще успее парламентът да го подготви, защото той трябва да бъде и качествен. Ако не бъде добър, ще заложи много мини в работата на следващото Народно събрание“, коментира Радев. Според новоизбрания президент парламентарните избори трябва да се проведат най-късно в края на март или началото на април.

Политик на 2016 г. е Румен Радев

На въпрос защо човек извън политиката успя да стане президент, Румен Радев отговори, че е резултат на разрива, който е настъпил между управляващите елити и обществеността. „Ето това е истинската причина – политиците започнаха да правят политика заради самата политика, а хората очакват тя да решава техните нужди и проблеми, да се занимава с очакванията им“, посочи новоизбраният държавен глава.

Според него референдумът е наказал високомерието на политиците. „Те не очакваха хората да имат толкова силно изразено желание да видят във властта личности, хора с физиономия, с ясни ангажименти, а не неизвестни лица, прикриващи се зад паравана на партийния лист“, добави Румен Радев.

Той подчерта, че трябва да има мажоритарен вот, но е необходимо той да се въведе по разумен начин, отчитайки се всички рискове. Радев посочи, че е необходимо да се проучи опитът на останалите страни в Европейския съюз и да се избере най-добрият за България вариант. „Не са малки рисковете, свързани с мажоритарната система. Тя може и да изкриви вота на хората. Например, получавайки 40% от гласовете, вземаш 80 на сто от местата в парламента. Най- вероятно ще има много хора, които ще гласуват за малки партии, но няма да получат представители в Народното събрание. Има риск именно малките формации да отпаднат от политическата игра, а е възможно дори самите лидери на партиите да не успеят да влязат в парламента“, обясни новоизбраният президент.

ОТ ФОРУМА:
Тази новина е накарала Нарциса от Банкя да се замисли за самоубийство. Надявам се, че най-накрая му е светнало, че е обикновена мутра и никога няма да бъде нещо повече.
А дано извади България от НАТО та да могат зелените човечета по-лесно да организират референдум за влизане в Русия.
И за излизане от ЕС, та да може Толстой по-евтино да купи останалите неруски 70% от България…
Дарик радио

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024