Политика

Реформаторите взеха мандата, искат Борисов за премиер! Плевнелиев подскача от радост! Нетът се превива от смях!

Реформаторите взеха мандата, искат Борисов за премиер! Плевнелиев подскача от радост! Нетът се превива от смях!

%d1%80%d0%b1-%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d1%821481621873-dsc-1072jpg

Ни грам срама в РБ и ГЕРБ. ЛАКОМИЯТА ЗА КРАДЕНЕ И ВЛАСТ Е БЕЗГРАНИЧНА. А в новия парламент РБ едва ли ще влезе-все стари крадливи индивиди…

Реформаторският блок взе проучвателния мандат за съставяне на правителство в рамките на 43-ия парламент, предаде БГНЕС. Президентът Росен Плевнелиев връчи мандата на Румен Христов, Борислав Великов, Костадин Марков и Александър Христов.

При връчването на мандата държавният глава Росен Плевнелиев заяви, че се радва много да ги види и ги поздрави с добре дошли.

„Намираме се в конституционна процедура, в която президентът ще връчи третия и последен мандат за съставяне на правителство в това НС. Заслужава си да опитаме”, заяви президентът, цитиран от „Фокус“.

„Понякога 1% шанс е 100% шанс“, отбеляза Плевнелиев, цитиран от бТВ.

По-рано днес лидерът на СДС и министър на икономиката в оставка Божидар Лукарски каза, че РБ трябва да се опита да състави правителство, като предложи ГЕРБ да номинират Бойко Борисов за премиер и заедно да определят състава на Министерския съвет.

Партиите в Реформаторския блок не бяха на едно мнение дали трябва да върнат мандата, както вече направиха ГЕРБ и БСП и да се върви към служебен кабинет и предсрочни парламентарни избори, или да се направи опит за кабинет в рамките на действащото 43-ото Народно събрание.

Но след Извънреден съвет рано тази сутрин на РБ, стана ясно, че мандатът ще бъде приет. Разговорите и срещите, които РБ проведоха преди дни обаче не дадоха сигнали, че в рамките на този парламент може да има стабилно мнозинство.

След заседание на ПГ на блока от миналата седмица съпредседателят Найден Зеленогорски съобщи, че няма реформаторско мнозинство в парламента.

„Благодарим на президента, че оценява ролята ни, но ние ще върнем мандата веднага”, каза Найден Зеленогорски. Той тогава увери, че няма да има друг отговор от страна на РБ, тоест смяна в позицията.

По-късно в своя позиция от СДС казаха, че думите на Зеленогорски не могат да бъдат официална и окончателна позиция на блока, тъй като са изказани без проведено гласуване в рамките на групата и без кворум.

По-рано днес Румен Христов поясни, че РБ ще се опита с консултации с ГЕРБ да потърси реформаторско мнозинство.

Срокът за успех и нов кабинет е до понеделник. Ако не успеят, ще върнат мандата.

По думите му, ако партията на Бойко Борисов се съгласи, такова ще се получи.

РБ очакват от ГЕРБ да номинира и министър-председателя, като предпочитат това да е самият Борисов.

ОТ ФОРУМА:

Две години вместо те да подкрепят ГЕРБ, ГЕРБ ги крепеше да са във властта …… Сега пък им се ще те да са властта, но пак ГЕРБ да им носи ….. отговорността ….. От основаването си СДС-атата все такава им е „стратегията“

Че защо Борисов ще посочи премиер? Нали вие вземате мандата бе, Руменчо? Или така ти нареди твоят началник от боянските сараи, на който толкова години не ти омръзна да му лижеш задника! че и се облизваше от сладост, нали? Абе, Руменчо, ако знаеш какво долно нищожество си, досега да си се гръмнал бе, мерзавецо.

ПЪЛНА ЛУДНИЦА! ТЕЗИ НЕНОРМАЛНИ ЛИ СА? ПО-ТОЧНО КОЛКО МНОГО ИЗПЕРКАЛИ И ЖАДНИ ЗА ОЩЕ ВЛАСТ И ПАРИЧКИ! ГЕРБ ДА ИЗЛЪЧВАТ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ С ДРУГ МАНДАТ?! ЗА КОНСУЛТАЦИИ С ПАТРИОТИТЕ И ДУМА НЕ СТАВА, ЗАЩОТО САЩ(И ГЕРМАНИЯ) НЕ ДАВА!

Всичко е много просто. Реформаторите и ГЕРБ трябва да си довършат краденето, което още не са приключили.

Блиц, Епицентър, БГНЕС

http://www.blitz.bg/politika/reformatorite-vzekha-mandata-plevneliev-preliva-ot-radost-snimki_news471131.html

Политика

More in Политика

1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024
1010x570

Васил Терзиев забрани шествието на „Безсмъртния полк“ в столицата, в други градове подобна забрана няма

май 8, 2024
phpmyfzod_559x345

Вижте номерата на партиите и коалициите в бюлетините за изборите 2 в 1

май 8, 2024
iva-ivanova

Бивша манекенка оглави фонд „Земеделие“ / СНИМКИ

май 7, 2024