ИНЦИДЕНТИ

Снежен ад! Стотици блокирани в студа на АМ „Тракия“, Борисов обвини тираджии за създадения хаос!

Снежен ад! Стотици блокирани в студа на АМ „Тракия“, Борисов обвини тираджии за създадения хаос!

1483165990-bgbgbb
Стотици хора са блокирани на пътя Карнобат – Айтос. Участъкът от АМ Тракия там е временно затворен. Над 500 автомобила останаха на пътя в студ и виелици, съобщават агенциите.
Поради неспазените от водачите на тежкотоварни автомобили забрани за движение, в района на Карнобат-Айтос отново се е получило струпване на коли, съобщи пресцентърът на МВР. Това е наложило създаване на организация за повторно пробиване на тапата, образувала се на пътя.
След полунощ премиерът в оставка Бойко Борисов свика кризисния щаб за защита на населението при бедствия и аварии и съобщи, че „ има достъп до всички граждани в колоната от закъсали автомобили на пътя Бургас-Айтос, а  за всички желаещи от тях са осигурени места за настаняване”.

Заради бедствената ситуация властта реши да затвори пътищата към Бургас. „Това се отнася и за тези, които планират да минат по магистрала „Тракия”, както и за тези, които ще минат през двата прохода”, обясни вътрешният министър Румяна Бъчварова след извънредното заседание на кризисния щаб. На практика блокирани остават, както магистрала „Тракия”, така и обходния маршрут през Петолъчката.

Няколко часа по-късно премиерът призова хората, които са закъсали, за търпение, защото „такива метеорологични условия не са често срещано явление”. „Разбирам ги напълно, чух се с всички, които ми писаха във Facebook и си оставиха телефона. Смятам, че не са дооценили добре рисковете колегите и може би магистрала „Тракия” трябваше да бъде затворена изцяло днес, но до последно мислеха, че може да се минава през нея. Това ще го анализираме допълнително. До 14 часа забраняваме да се движат автомобили. И въпреки забраните за ТИР-ове, имаше отново неспазване на правилата”, написа премиерът във Facebook, цитиран от Нова телевизия.
Започнало е и постепенното изтегляне на автомобилите към Бургас. Изтеглена първата колона от 15 автомобила, подготвя се втора колона от същия брой коли. Извършва се и усилено прочистване на задната част от колоната.

Същевременно продължава грижата за пожелалите да бъдат евакуирани хора. Те са настанени в детска градина в Айтос. Заедно с областната управа на Бургас за тях бяха осигурени условия да прекарат на топло нощта и им се раздават закуски.

Dir.bg, БЛИЦ

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

171588389594627

Стана ясно коя е жертвата след фаталния удар с Кирил Петков! Състоянието на съпругата на починалия е критично

май 16, 2024
171587144824916

Кирил Петков с първи думи след катастрофата: Моите огромни съболезнования на близките на починалия, аз не съм пострадал

май 16, 2024
kristiyan-tedi

Стана ясно кои са жертвите от кървавата баня с джип в Пловдив, шофьорът е син на служителка от КАТ / СНИМКИ

май 13, 2024
катастрофа

Няма край: Ад с много ранени на пътя за „Маказа“, дете е с опасност за живота

май 12, 2024
169323482957890

Позорно: Кандидат депутат бяга от полицията в София, отказал тест за дрога, пуснаха го заради имунитет

май 10, 2024
драма

Страшна драма в Бургас: Самотна майка увисна на една ръка от балкона, ужасът е бил… СНИМКИ

май 9, 2024