ИНЦИДЕНТИ

Терористичен акт на борда на Ту-154?! Защо отломките му са се разхвърчали толкова надалече?

Терористичен акт на борда на Ту-154?! Защо отломките му са се разхвърчали толкова надалече?

1482669994-3
Сред възможните версии за самолетната катастрофа край бреговете на Сочи е терористичен акт. Това заяви източник на руските силови структури пред lenta.ru. Припомняме, че самолетът Ту-154 на руското военно ведомство, летящ за Сирия, се разби едва няколко минути след излитането си от Сочи тази сутрин.

Останки и тела на пасажери бяха намерени на километри от руския бряг. Руските спецслужби проверяват хора, които може да са имали достъп до самолета на летище „Адлер“ в Сочи.

Източникът заявява, че има версия за терористичен акт, но тя не може да бъде потвърдена или опровергана категорично, преди да бъдат намерени черните кутии на машината и анализирани подробно техните данни.

Друг руски експерт, летецът-инструктор Андрей Красноперов коментира пред Нюз.ру: „Много подозрително е това, че отломките на самолета са разпръснати в радиус от 15 километра. Ако самолетът пада заради проблеми с двигателите, то такива отломки няма да има. А тук явно е станало нещо както в случая с взривения руски самолет над Шарм ел-Шейх-той просто се е разпаднал във въздуха, вероятно е имало взрив“, казва той.

Големият периметър, в който намират отломките на разбилия се самолет, се дължи на хидроудар, обяснява източник от екстрените служби пред Интерфакс. „Най-вероятно при сблъсъка на лайнера с водата е възникнал хидроудар, който като взрив е разпилял останките на самолета на голяма площ“, обяснява източникът.

Експерт от силовите структури коментира от своя страна, че терористичен акт не фигурира сред основните версии. „Самолетът е излетял от летище „Чкаловск“, което е добре охраняван обект с военно предназначение. Не е възможно някой който носи взривно устройство да проникне там. От друга страна летището в Сочи също е с двойно предназначение и се охранява в засилен режим. Проникването на външни лица или пренасянето на несанкционирани предмети от някой от служителите на летището също е изключено“, обяснява източникът пред Интерфакс.

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/svyat/oshche-versii-za-i-protiv-teroristichen-akt-na-borda-na-tu-154-zashcho-otlomkite-mu-sa-se-razkhvrchali-tolkova-nadaleche_news474345.html

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024