ИНЦИДЕНТИ

Цяла махала на Хитрино е изчезнала след адския взрив! Кметът: Абсолютен апокалипсис!

Цяла махала на Хитрино е изчезнала след адския взрив! Кметът: Абсолютен апокалипсис!

1481352459-pojj
По неофициална информация, цистерните, избухнали край гара Хитрино, са на русенската фирма „Булмаркет“, съобщава tvn.bg. В селото се е чул се е силен тътен.

Както бе съобщено по-рано тази сутрин, товарна влакова композиция с цистерни се взриви на ж.п.-гарата в село Хитрино, на 20 км от Шумен. При взрива са загинали най-малко четирима души.

Унищожена е сградата на гарата. Прозорците на много къщи са потрошени, а някои имоти са и запалени.

На място има екипи на пожарната от Русе, Варна и Търговище. Част от цистерните са били с пропилен, три са били с пропан-бутан

В момента на мястото има поне 10 пожарни автомобила, много полиция и медицински екипи, които откарват ранените. Има и екипи на РИОСВ, които извършват замервания за вредни емисии.

Изпод развалините са извадени до момента 12 души. Тежко пострадалите се изпращат за оказване на медицинска помощ във Варна. Има готовност в спасителните акции да се включат и хеликоптери. Говори се за над 20 разрушени сгради, в това число и на сградата на полицията.

Местните хора, които са изключително уплашени, разказват пред медиите, че една от махалите на селото, е изгоряла напълно и я няма.

„Не мога да си обясня колко силен е бил взривът. Абсолютен апокалипсис. Има изгорели жилищни сгради. Полицията е напълно изпепелена“, поясни Басри. По думите му, от МВР не знаят какво се е превозвало във вагоните.

„От полицията не пускат на мястото на трагедията. Казват и за газ и за нафта, но трагедията е много голяма. Изгоряла е сградата на полицията. Дано да са само 4, но има и паднали къщи, сега изведоха една жена, има и деца, които са в безопасност. Всичко се простира на 5-6 километра, горят много къщи. Абсолютен апокалипсис е тук. ЖП линията разполовява на две селото, това е частна композиция, която вози някакви опасни товари. Говорих със служителите, които са били на смяна. Казват, че причината е високата скорост, с която е влязъл влакът и е дерайлирал. Засега няма нужда от евакуация на селото, но всички жители са навън. По улиците се срещаме с представители на различни институции, но все още не може да се съберем на едно място. Може би са прави служителите на полицията да стоим настрани, за да няма вторичен взрив”, разказа кметът.

Най-вероятно висока скорост е станала причина за излизането на влака от релсите, според кмета.

Ще направим анализи и ще видим каква е причината, заяви министър Ивайло Московски.

Става въпрос за частна компания, на която това е основният бизнес – горива и пропанбутан. Композицията е стандартна и е направена както трябва да бъде, уточни министърът в оставка.

Служител от гарата, който е сред пострадалите, споделил, че на влизане на композицията в Хитрино е забелязал, че локомотивът „искри”. Това може да е предпоставка за инцидента, но екипите ще установят какво се е случило, аз също пътувам към инцидента, уточни Московски.

Безспорно нещо е породило дерайлирането на композицията, категорично заяви той.

БЛИЦ

http://www.blitz.bg//kmett-na-khitrino-absolyuten-apokalipsis-dano-zhertvite-sa-samo-4_news470376.html

 

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024