ИНЦИДЕНТИ

Две българки брутално стъпкани от обезумяла тълпа в Брюксел при заплаха от бомбен атентат!

Две българки брутално стъпкани от обезумяла тълпа в Брюксел при заплаха от бомбен атентат!

%d1%82%d1%8a%d0%bb%d0%bf%d0%b01483948315-1

Две българки са били буквално стъпкани при масова паника заради предполагаема бомба в популярния търговски център „Сити 2“ в Брюксел вчера. Те са вечеряли около 17.30 ч. в центъра, заедно с годеника на едно от момичетата, когато вълна от хора ненадейно ги помита. Обезумели мъже и жени минават през тях, тъй като се оказва, че коридорът за аварийния изход на ресторантите в „Сити 2“ е на метри от масата, на която вечерят българките. Така те разбират последни за паниката.

Т.М и Д.М са сестри, родом от Пловдив и от години живеят в Брюксел заедно с майка им. И двете се разминават със синини и голям шок. „Помислих, че всеки момент ще започне да се стреля, виждах смъртта“, казва по-малката сестра Т.М. Ето нейният разказ, цитиран от Harmanbg.com:

„Аз съм една от присъстващите в настаналата паника. Докато хапвахме с годеника и сестра ми в един от ресторантите „Wazawok“ в търговски комплекс Sity 2 , намиращ се на rue Neuve, Bruxelles, се усети миризма като на пиратка и за секунди една вълна от бягащи, крещящи хора, ни премаза буквално. Оказа се, че сме били точно до един от аварийните изходи. Нямахме време дори да реагираме, погледнахме тълпата и вече се намерихме на пода. На няколко пъти се опитах да се изправя, но всеки път ме стъпкваха по главата, ръцете, гърба. Помислих си, че това е краят. За щастие годеникът ми ме изправи и избута напред и излязохме „невредими“ с леки охлузвания и неописуем страх и шок. Близо до изхода осъзнах, че сестра ми я няма. Годеникът ми се върна да я търси,  а аз останах отвън в суматохата и тълпата, която плачеше и бягаше. Майки с деца още крещяха. Просто е неописуемо с думи. Годеникът ми се върна без сестра ми. Тогава ме обзе още по-голяма паника. Тръгнахме да я търсим и след 20 минути я намерихме изплашена до смърт до един от другите изходи. Оказа се, че и нея вълната я повлякла и стъпкала и докато е била просната на земята, човек от охраната я вдигнал и извлякъл навън. Прегърнахме се тримата и благодарихме на Господ, че сме живи и здрави“.

Т.М споделя, че пред центъра вече имало полиция, криминални, представители на армията, хеликоптери, линейки. „Веднага ни попитаха дали имаме нужда от психологическа или физическа помощ, интересуваха се дали сестра ми има нужда от кислород. По-късно прочетохме в електронни медии, че паниката е била заради мъж, според медиите крадец, който всъщност е извикал, че има бомба у него“.

Двете момичета обаче казват, че са усетили миризма на изгоряло, това потвърдили и две белгийки, с които разговаряли пред центъра.

Не е ясно каква е националността на мъжа, който предизвикал паниката. Новината била много икономично отразена в медиите в Белгия.

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/intsidenti/dve-blgarki-brutalno-stpkani-ot-obezumyala-tlpa-v-bryuksel-pri-zaplakha-ot-bomben-atentat_news477916.html

loading...
0
ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

orig_arrestuvaha-chetirima-opitali-da-749

Кмет и ловци спипани над разстрелян елен в Странджа, разфасовали го!

ноември 18, 2019
аглаяbig_127b5

Майка на 6-месечно бебе от врачанско село изчезна безследно. Подозират, че е отвлечена и заключена от…

ноември 18, 2019
субару1518000294-img-7661jpg

Заловиха крадеца на 150 бона от кола в София, ето кой се оказа…

ноември 18, 2019
крипо0000404216-article2

Константин и Ружа Игнатови отмъкнали $4 млрд.! Братът на „крипто кралицата“ се призна за виновен

ноември 18, 2019
bremenna-plovdivchanka-si-stroshi-zab-250

Бременна пловдивчанка си строши зъб с болт, попаднал в еклер от популярна сладкарница

ноември 17, 2019
пусия1559708057-88f1086c54cafb054b23c9006efe0d58

Трагедия: 34-г. полицай издъхна внезапно пред баща си на пусия по време на лов в Пернишко

ноември 17, 2019