Коментари

Барак Хюсеин Обама: “Убихме го!“

Барак Хюсеин Обама: “Убихме го!“

192uev

В САЩ и Европа почнали да създават държавни организации, които да се борят с „пропагандата“ и „фалшивите новини“. Даже Фейсбук, Гугъл и останалите големи IT корпорации се включват, за да борят това зло, което в 99.99% от случаите винаги е с руска нишка към личния компютър на Путин.

Какво точно е „фалшива новина“?

Защото оня ден, Белият Дом разпространи „новината“, че Русия ще затваря едно английско-американско училище, като отговор на санкциите на САЩ. Тази „новина“ веднага беше подета от СНН, Фокс и т.н. „обективни медии“, „стожери на вярната информация“, („щом не го каже СНН, значи не се е случило“) и т.н.
Обаче се оказа, че това изобщо не е вярно.

Това сега „вярна“ новина ли е? Щото беше поднесено и раздухано именно от тия, дето се борят срещу „фалшивите“ новини и които изобщо не са като „ония“, дето „раздухват fake news“.

И това даже не е изолиран случай. Просто е последният такъв.

Само погледнете колко много „реални новини“, се базират на новинарската агенция АИАП – „анонимен източник в американското правителство“. Дори при съвсем реални изказвания на говорителите на Белия Дом и Пентагона, ония съвсем нагло казват „не мога да ви кажа източниците на тази информация, нито подробности, заради националната сигурност, но това е истината“. Не един или два пъти говорителите са разпъвани на кръст от репортери с топки (като оня от АП – Matt Lee), и всеки съвсем ясно може да ги види, че лъжат, обаче ония са като роботи и си повтарят своето. Или да кажат по адрес на някоя бомбардировка, убила цивилни „Не са били наши самолети, значи са били руснаците“. Толкоз. Да не би да очаквате да се подкрепят с някакво доказателство? Примерно да покажат данни от радарите на АУАКС-ите, които покриват всичко в региона ?

Или за „руската инвазия“ в Донбас, със сателитните снимки, на които трябваше да слагат стрелки да знаем къде да гледаме, за да видим танковете на „Агресора“, и които сателитни снимки изведнъж спряха да излизат, сигурно защото се усетиха как се н@сраха.

Или да припомня един друг източник, който се цитира ВИНАГИ от медии като Ройтерс, СНН, Фокс, Гардиън и т.н. – „сирийската обсерватория за човешки права“. Която не е никаква тайна, че всъщност е ЕДИН човек, сирийски бежанец, който държи магазин за тениски в английски град, отявлен противник на Асад. Който обаче видиш ли, имал големи връзки в Сирия, имал хора НАВСЯКЪДЕ, където падне куршум или бомба на „силите на режима“ и ония му снасят подробни доклади, които той успява да прочете, потвърди и след това да ги разпространи. И всеки път медии с хиляди служители и многомилионни бюджети го цитират …

Друг пример за „реална новина“ (и който не вярва, че е точно според поднесеното така, значи е зъл конспиратор)

Един слънчев ден, на 1 май 2011 г., Обама излезе с извънредно съобщение и каза „Убихме го!“. Толкоз. И всички западни „обективни“ медии раздухаха това като реална новина.

Обаче има един леееек проблем.

Няма нито едно доказателство, че американските спец части наистина думнаха Осама в посоченото време, в посоченото място. Единствените „доказателства“ са твърденията на самия US президент, неговата администрация и …. ами само на тях. И това е „реална новина“. Свършен факт. Без нито едно доказателство. Нито една снимка на тялото на най-издирвания терорист в света, отговорен за атентатите от 9/11, с около 3000 жертви. Е, след около 4 месеца стана една катастрофа с транспортен хеликоптер в Афганистан, при който загинаха десетки „тюлени“ (същата бойна част, която уж беше светнала Осама) …

Ама видиш ли, „фалшивите новини“ (седелани в Русия), ау, борбата срещу малките анонимни блогове, бълващи fake news и непроверена и недостоверна информация …. Бе друго си е медия, дето я гледат и четат десетки милиони нонстоп, която цитира един човек, противник на едната страна в конфликта, намиращ се на хиляди километри от мястото, от което иначе пуска информация – „проверена от независими източници“

Владимир Мицов, фейсбук

БУЛТАЙМС

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024