Политика

Г-н Борисов, защо излъгахте?! Какво се промени, че посегнахте на излишъка?

Г-н Борисов, защо излъгахте?! Какво се промени, че посегнахте на излишъка?

%d0%bd%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b02016-5-26-ninova_pkf2

БСП и ГЕРБ се атакуваха и си отговаряха за излишъка днес през целия зимен следобед, в който страната се оказа под снега.

Корнелия Нинова попита къде са отишли двата милиарда от излишъка през лятото, че сега се е стопил на милиард и нещо, а ГЕРБ отвърнаха – за дълговете по АЕЦ „Белене“ и за санирането. Управляващите обвиниха социалистите, че хвърлят димки. Нинова обаче продължи да ги засича с въпроси.

Тя напомни, че към 3 август 2016 г., когато премиерът казва, че излишъкът няма да се пипа, вече се знае за дълга по „Белене“, тъй като решението на Арбитражния съд е излязло месец по-рано.

„Средствата за саниране са заложени  в бюджета за 2016 година и към този момент, Вие също знаете за тях. Въпреки това заявявате, че излишъкът няма да бъде харчен. Какво се промени от август до септември, че посягате на излишъка и извършвате тези две плащания?“,

пита ребром Нинова. Тя цитира Борисов от август и думите му на заседание на Министерския съвет:“като видях как си потърквате ръцете, да Ви кажа – не си мислете , че това са пари за харчене, а излишък – думата означава, че това ни е буферът“. „Господин Борисов, получихме отговор на първия си въпрос. Двата милиарда лева от излишъка сте изхарчили за плащане на дълга за АЕЦ Белене и за саниране. Не получихме отговор на втория въпрос: Защо излъгахте?“, пита на свой ред соцлидерката.

Канал 3

http://kanal3.bg/news/bulgaria/parlamentarni-novini/45721-Ninova-prodaldzi-s-otkosa-po-GERB%253A-G-n-Borisov%252C-zashto-izlagahte-za-izlishaka%253F

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024