Важно

Започна гражданска информационна война! 6 глобални медийни корпорации контролират и промиват мозъците на хората по света!

Започна гражданска информационна война! 6 глобални медийни корпорации контролират и промиват мозъците на хората по света!

6-1-1

 

Кой обяви война на „Фалшивите Новини“? 6 глобални медийни корпорации в САЩ контролират информацията и промиват мозъците на хората в целия свят!

Над света започнаха да бият камбаните на световната гражданска информационна война, която се води от десетилетия, но кулминира с избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ и с изобретяването на термина „лъжливи медии“ /fake news/ за около 200 американски интернетни медии, които трябва да бъдат забранени, криминализирани и откъснати от рекламите, единственият техен източник за финансиране и т.н.

Дали цялата американска пропаганда е полудяла? Или тази невменяемост, глупост, лунатизъм прикрива онова, което е напълно закономерно и не може да бъде спряно? А именно залезът на така наречените „официални, основни, главни медии“, които всъщност са изворът на лъжливите новини, срещу все по-широкия фронт на истинската информация.

Двата фронта се сблъскаха. Това е най-важната война – информационната, или както се казва, за умовете и сърцата на хората.

Кулминирането започна в САЩ, където на 16 юни 2015 г. глобалният милиардер Доналд Тръмп съобщи, че ще се кандидатира за президент и само за една година успя да победи другата фракция на „световния елит“, събрана в Републиканската и Демократическата партия, криминалните семейства на Буш и Клинтън, Сорос и др.

Ако има някакво реално глобализиране, то е в областта на информацията след появата на интернет. И ако има място, където глобалната мафия е най-уязвима, то е именно информацията. „Явлението Тръмп“ е само една изява на войната в и срещу олигархията, плутокрацията, мафията, т.е. властта на малка престъпна група, управляваща с измама /според раса, етнически и национален произход, сексуална ориентация, религия, култура/ – масите.

Това не може да бъде постигнато без диктата и монопола на 6 глобални корпорации, които контролират 90 процента от „медийните изходи“ в САЩ и света, и които сами се наричат „официални основни и главни носители на истината“, въпреки че са професионални лъжци. Присъединиха се и ЦРУ, и други аналогични централи, които могат да съществуват само в света на лъжата и измамата. Те усетиха екзистенционалната заплаха и стигнаха да абсурда да поставят равенство между „лъжливите медии“ и ръката на Москва.

Формално, началото беше разпространената от Wikileaks информация за престъпленията на Хилъри Клинтън и за унищожителната за цялата западна върхушка pizzagate, т.е. глобалната мафия на педофилите.

„Основните медии“ и техните спонсори контраатакуваха, че победата на Тръмп се дължи на Русия и че Хилъри трябва да стане президент. Появи се и споменатият списък на 200 сайта и исканията към Google да бъдат прекъснати рекламните им приходи.

След време вероятно ще пиша, че именно така започна и новата американска революция или дълбоката конституционна криза. Защото задачата на „основните медии“ в съвременния свят е не да съобщават новини, а да формират необходимото на „елита“ обществено мнение, да прикриват техните престъпления, да внушават на масите легитимността на тяхната власт, да пробутват интересите на едни групи в ущърб на мнозинството. С една дума – да промиват мозъците. Но в САЩ на тези медии вече вярват само 6 процента от американците. Другите 94 процента американци въобще не ги четат или гледат.

Това означава, че победата на Тръмп беше поражение на голяма част от пропагандната машина, че „основните медии“ вече не се справят със своите основни функции, въпреки наливаните в тях пари.

Крахът на тези медии променя всичко. Представете си един автомобил с едно счупено колело. Друга такава машина няма. Няма и колело. Те са уникални и за смяната им ще са необходими десетки години. А тези медии действат отдавна, без тях нямаше да го има този капитализъм, който го има през последните 150 – 200 години. Но вече са губещи. Да лъжат и да промиват мозъците е скъпо занятие и парите не се жалеха.

В BBG, в който влиза и „Гласът на Америка“, за 2016 г. искаха от правителството на САЩ 751 милиона долара.

Бюджетът на британската ВВС за 2014 г. беше 245 милиона лири.

През 2015 г. правителството на Германия увеличи бюджета на Дойче веле на 294 милиона евро.

През 2013 г. само пускането на Ал Джазира за САЩ струваше 500 милиона долара.

Списъкът с „основни медии“ е дълъг. Но заради срива на доверието в тях продажбите на рекламни площи и ефирно време вървят надолу. Трябва да се доплаща все повече. А олигархията не обича да плаща на вятъра. Значи, трябва да се забрани конкуренцията, т.е. истинските новини.

Но и това няма да помогне. Бентът беше разрушен и никой вече не може да спре вълната на истинската информация. Нещата са трагични. В капиталистическия свят годишно се харчат за „официалните медии“ 100 милиарда долара без никаква ефективност или възвращаемост. В условията на кризата парите спират.

Не могат да помогнат и транснационалните корпорации, тъй като ефективността на техните реклами пада от началото на 2000 г., т.е. разходите за реклама растат, но продажби няма. Те са принудени да преразгледат своята стратегия и да преминат към директен маркетинг в интернет, където обаче вече доминират алтернативните медии.

Значи парите за основните медии стават все по-малко и прикриването на престъпленията – все по-сложно. Тълпата може и да е глупава, но не може вечно да е мамена.

Тенденцията само ще се засилва и колкото повече „основните медии“ ще губят влияние, толкова повече алтернативните ще го печелят.

Има ли алтернатива в ситуацията, в която промиването на мозъците вече не работи? Има – това е дебилизиране на населението и унищожението на нормалните човешки ценности – на семейство, работа, образование, религия.

В момента сме в епицентъра на тектоничен сблъсък между истинските и лъжливи медии. Тази битка ще продължава независимо кой ще е в Белия дом, на Даунинг стрийт, в Кремъл, в Пекин, в Токио. Това е най-важната война на човечеството – информационната.

Автор: проф. Красимир Иванджийски
Източник:  вестник “Строго секретно

БУЛТАЙМС

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022