Важно

ИЗВЪНРЕДНО! Тръмп предлага отмяна на санкциите срещу сделка с Русия за намаляване на ядрените оръжия! Първи реакции от Москва!

ИЗВЪНРЕДНО! Тръмп предлага отмяна на санкциите срещу сделка с Русия за намаляване на ядрените оръжия! Първи реакции от Москва!

trump-putin

Доналд Тръмп заяви в интервю пред британския „Таймс“ и германския „Билд“ днес, че ще предложи да бъдат отменени санкциите против Русия в замяна на споразумение за намаляване на ядрените въоръжения с руския президент Владимир Путин. Той подчерта, че иска ядрените арсенали на двете държави да бъдат намалени „доста съществено“.
И още – засега имал доверие на Путин и германската канцлерка Ангела Меркел. „Преди всичко имам доверие и на двамата, но ще видим колко дълго ще продължи това. Възможно е то въобще да не продължи дълго“, заяви той.
Според Тръмп американският президент Барак Обама е пропуснал възможността да повлияе върху ситуацията в Сирия и вече е премината точката на необратимост. Той разкритикува и Русия за намесата й в гражданската война в Сирия, казвайки, че действията и са „много лошо нещо“, довело до „ужасна хуманитарна ситуация“.
Тръмп определи нахлуването на САЩ в Ирак през 2003 г. като едно от най-лошите решения в американската история. Същата теза той застъпваше и в предизборната си кампания.

Депутатите в Русия посрещнаха със смесени реакции предложението на Тръмп за ядрено разоръжаване в замяна Вашингтон да вдигне санкциите срещу Москва, съобщава Ройтерс.

Константин Косачев, председател на Комисията за международни отношения към Съвета на федерацията, изтъкна, цитиран от РИА „Новости“, че отмяната на санкциите не e самоцел и не си струва да се правят отстъпки в областта на сигурността.

Продължава разпадът на ЕС, предрече Тръмп

 Продължава разпадът на ЕС, предрече Тръмп

Ние ги разглеждаме (санкциите) като глупаво завещание на заминаващия си от Белия дом екип, който трябва да отиде в историята заедно с тях„, каза Косачев.

Но друг руски сенатор, Олег Морозов, подчерта, че Москва ще бъде готова да обсъди въпроса за ядрено разоръжаване. Според него самата Русия подкрепя подобни действия.

Нюз БГ, Дир БГ

https://news.bg/world/deputatite-v-rusiya-sas-smeseni-reaktsii-sled-predlozhenieto-na-tramp-za-yadreno-razorazhavane.html

Важно

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022