Политика

Код ПРОМЯНА! България очаква СМЯНА на пагубната линия „Плевнелиев“! Чистката на старите „елити“ по света започна!

Код ПРОМЯНА! България очаква СМЯНА на пагубната линия „Плевнелиев“! Чистката на старите „елити“ по света започна!

768x432

Румен Радев пое властта с думите, че поема поста с огромна чест и отговорност. Акцентира, че 13 века армията отстоява свободата и достойнството ни. Днешната церемония по думите му е израз на надежда за промяна и израз на приемственост. Радев благодари на всички досегашни президенти в усилията им да изградят страната. Припомни загиналите за свободата на родината. Страната ни е изграждана с ума и ръцете на други, допълни Румен Радев.

За последните три десетилетия България премина сложен и труден път, заяви петият президент. Загубихме време, но неотклонно следвахме посоката си, отчете държавният глава. Нека заедно градим по-справедливо общество, поиска Румен Радев. Поиска да изградим общество, което не е заложник на миналото, а да е творец на бъдещето. По пътя, осеян с нови предизвикателства ще бъда редом с вас, обеща Румен Радев.

Ще бъда президент на всички български граждани, президент на диалога и помирението, зарече се той. Обеща да работи с партиите, парламента и институциите. Радев се закани, че ще работи за европейската ни интеграция. Щял да е президент, който да отстоява неотклонно интересите на страната. Вярвам в доброто бъдеще на България и на всички нас, каза президентът Радев. Най-важното е да осъзнаем силата си, смята той.

За мен властта не бе цел, а средство да помогнеш на народа си. Посветих се на обществото, ще продължа да го правя и занапред, заяви отиващият си Росен Плевнелиев.

„Правото на силата е най-голямото безправие. Работех за мир. Да има мир зависи от всеки един от нас“, каза още отиващият си президент и цитира Айнщайн: „Мирът не се поддържа със сила, той се постига с взаимно разбиране“.

Балансирана външна политика водел Плевнелиев като държавен глава. България се модернизира, България гледа напред, заяви още той. Тръгвал си с „високо вдигната глава“.

Военният министър в оставка Николай Ненчев бойкотира встъпването в длъжност на новия президент Румен Радев.
Припомняме, че Ненчев не присъства и на полагането на клетва на новоизбрания държавен глава в Народното събрание в четвъртък. Ден по-късно той коментира пред журналисти, че не бил на клетвата на новия президент заради личен избор.

В края на церемонията Румен Радев и Росен Плевнелиев се ръкуваха с всички официални лица. Новият президент разцелува Цецка Цачева – председател на Народното събрание, която бе негов основен опонент в президентската надпревара.

Особено силно впечатление направи силната мъжка прегръдка между Бойко Борисов и Румен Радев, които по време на кампанията размениха не една и две остри реплики.  Борисов пожела успех на новия президент.

1485077860-rhrt

ОТ ФОРУМА:

Г-н Президент! България очаква СМЯНА на пагубната линия на Плевнелиев! Промяната в Европа и света вече е започнала с поетапна чистка на неолибералните „елити“. Бъдете част от новото, а не от статуквото!

Много думи много лъжи, Плевнелиев! Нито един от твоите предшественици не се е опитал така да разедини нацията.Нито един от не е сътворил толкова много външно политически гафове. Нито един от не излиза от там с толкова много негативи както той. Най- доброто което може да направи, е да емигрира при тези, които го направляваха в част от простотиите, които каза и направи.

Гаврата с институциите и България, наречена Плевнелиев се омита от пейзажа…

 

Нюз БГ, БГНЕС, Блиц, Дарик

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024