Личности

Нов удар по соросоиди и русофоби! „Г-жа FUCK EU“ – скандалната Виктория Нюланд хвърли оставка!

Нов удар по соросоиди и русофоби! „Г-жа FUCK EU“ – скандалната Виктория Нюланд хвърли оставка!

нюланд4604387

Помощник-държавният секретар на САЩ по въпросите на Европа и Евразия Виктория Нюланд ще подаде оставка, съобщава БГНЕС. Според американските медии Нюланд не е била в списъка на новия президент на САЩ за отстраняване, но все пак е решила да напусне поста си. Тя бе един от основните поддръжници на санкциите срещу Русия.

Нюланд бе помощник-държавен секретар при трима президенти – Бил Клинтън, Джордж Буш и Барак Обама. За последно тя посети България в началото на миналата година. Тогава се срещна с президента Росен Плевнелиев и с представители на кабинета, с които обсъдиха „енергийната сигурност и диверсификацията, модернизацията на отбраната, както и усилията за реформи на правителството“. Преди две години тя придружаваше държавния секретар Джон Кери по време на визитата му в София.

Нюланд стана обект на остри критики през 2014 г. Тогава в интернет изтече неин разговор с посланика на САЩ в Киев Джефри Паят, в който двамата надълго обсъждат как Виталий Кличко не трябва да бъде част от следващото правителство в Украйна. При това, коментирайки европейските интереси в региона Нюланд заяви „Майната му на ЕС“.

На 9-ти декември миналата година външният министър Даниел Митов съобщи, че е имал среща в САЩ с Виктория Нюланд, на която е изказал притеснение, че геополитическата ориентация на България може в един момент да бъде поставена под въпрос. Запитан дали е изказвал резерви пред Виктория Нюланд от изхода от президентските избори в България и курса на страната, Митов посочи, че изходът от президентските избори в България е ясен и такава е волята на българския народ. Нюланд също така бе посредник при опита за разрешаването на политическата криза в съседна Република Македония.

Епицентър, БГНЕС

http://epicenter.bg/article/Skandalnata-Viktoriya-Nyuland-podava-ostavka/119027/7/96

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023