антитръмп768x432

Многохилядни демонстрации се очакват в американската столица Вашингтон на 20 януари, за да се попречи на встъпването в длъжност на избрания за президент Доналд Тръмп, съобщава „Ройтерс“, позовавайки се на организаторите на протеста.

С организацията на протестните демонстрации се занимава протестната група DisruptJ20 („Провали 20 януари“). Тя планира да блокира 12 контролно-пропускателни пункта на охраната във Вашингтон, да проведе 4-километрово шествие по един от главните булеварди на града, блокиране на разсъмване на улици и провеждане на акции по време на вечерните тържествени мероприятия. Действията на протестиращите ще бъдат координирани от 300 доброволци.

„Ние искаме да провалим инаугурацията. Ние искаме да видим как в този град и в цялата страна кипи въстание“, изтъква един от активистите.

На интернет страницата си организаторите призовават не само към присъединяване към демонстрацията във Вашингтон, но и организиране на акции навсякъде, където това е възможно. Те също така предлагат да започне всеобща стачка и провеждане на протести пред дипломатическите мисии на САЩ в другите страни.

След изненадващата победа на Тръмп на президентските избори в големи американски градове се проведоха хилядни демонстрации на негови противници.

Нюз БГ

https://news.bg/int-politics/gotvyat-masovi-protesti-za-provalyane-na-inauguratsiyata-na-tramp.html