Политика

Скандал! Съветник на Кунева подаде оставка заради голи снимки във Фейсбук! Прокуратурата го погна!

Скандал! Съветник на Кунева подаде оставка заради голи снимки във Фейсбук! Прокуратурата го погна!

%d0%b0%d1%81%d0%b5%d0%bd62396_660_370-jpg-pagespeed-ce-wnx3zzg41j

Асен Александров – съветник в Министерството на образованието и науката, подаде оставка след разговор с министър Меглена Кунева. Оставката е приета, съобщиха от МОН.

Софийската районна прокуратура разпореди извършването на проверка, във връзка с изнесена в медиите и социалните мрежи информация, за публикувани снимки на интернет страницата на 51-во СОУ „Елисавета Багряна“ в София. Фотографиите са на директора на учебното заведение – Асен Александров, които са с определено порнографско съдържание, съобщиха от държавното обвинение.

В хода на проверката ще бъде проверена автентичността на изображенията, както и кой е техният разпространител; а след приключването й ще бъде преценено налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, респ. – за повдигане на обвинение, както и по кой текст от НК.

„Вярвам в прокуратурата и очаквам след проверката името ми да бъде изчистено от всякакви съмнения и недостойни обвинения“, пише Александров в мотивите за оттеглянето си и по повод обявената от Софийската районна прокуратура проверка за автентичността на появили се негови изображения, както и за разпространителя им в социалните мрежи.

Министър Кунева е възложила на Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието София-град, проверка за изясняване на случая. Съгласно закона началниците на регионалните управления са работодатели на директорите на общински училища.

Кастрева е поискала писмени обяснения за установяване на фактите около случая. До приключване на проверката Асен Александров е в отпуск като директор на 51-о СУ „Елисавета Багряна“.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Savetnik-na-Kuneva-podade-ostavka-zaradi-goli-snimki-vav-Feysbuk-/118138/2/0

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024