1484912551-39141-660-370pagespeedcejrvgb-q3py
Реформаторът от ДБГ Антони Тренчев се стреснал сериозно в деня на клетвата на Румен Радев, защото в кулоарите се разминал със снайперисти, съобщава Канал 3. Те са били разположени на покрива и очевидно след финала на церемонията са слезли, на път да ходят. Тогава младият депутат от ДБГ ги срещнал в кулоарите, възмутил се, че се разхождат въоръжени мъже и потърсил сметка от парламентарната председателка Цецка Цачева.

За целта днес Тренчев е депозирал въпрос към Цачева защо в Народното събрание се разхождат снайперисти, какво го налагало и изобщо дали това е прецедент.

Тренчев коментира пред медиите, че във вчерашния ден нямало нищо по-необичайно, което да го налага. Така демонстрира очевидна неосведоменост, че подобна среща със снайперисти не е прецедент, когато на едно място се събират двама президенти, цял кабинет, плюс чужди дипломати.

Разполагането на снайперисти е рутинна мярка за сигурност при масови мероприятия с участието на държавни глави или застрашени лица, обект на национална сигурност, включително и чужди гости. Снайперисти е имало при различни случаи и на покрива на „Ал. Невски“, и на Народната библиотека, и дори по покривите на жилищни сгради по маршрута на важни лица и делегации, и на масови мероприятия.

Очевидно младостта и скромният актив от половин мандат не стигат, а се налага да попиташ по-опитните и по-вещите по темата, поне сред колегите си депутати, преди да депозираш въпрос до председателя на парламента, отбелязва Канал 3.

Канал 3, Блиц

http://www.blitz.bg/politika/shash-v-parlamenta-snayperisti-v-kuloarite-stresnakha-reformator-trenchev-byaga-pri-tsacheva-da-ya-pita-zashcho-gi-puska_news481183.html