СВЯТ

Шокиращи подробности за клането на кървавия Дядо Коледа в клуба в Истанбул! (ВИДЕО)

Шокиращи подробности за клането на кървавия Дядо Коледа в клуба в Истанбул! (ВИДЕО)

1483232845-3
Турският министър на правосъдието Бекир Бождаг разпространи изявление във връзка с атентата в клуб Рейна, в който по време на празнуването на Нова година терорист, облечен в костюм на Дядо Коледа, откри стрелба по празнуващите. В Резултат на атентата са убити най-малко 39 души, ранените са над 60. „Нито една атака няма да разбие нашето единство”, каза в изявлението си  Бождаг.

Турският вестник Hürriyet цитира собственика на клуба Мехмет Кочарслан, който каза, че мерките за сигурност в азведението са били засилени през последните 10 дни, след като американска разузнавателна служба е съобщила за възможността за терористично нападение.

Кочарслан каза още, че нападателят е използвал „Калашници”. Това подкрепя тезата на оцелели при атентата, че нападателят е стрелял с няколко оръжия. Това е и първата подробност за типа на използваното оръжие. По-рано валията на Истанбул каза, че при кървавата касапница е било използвано „дългоцевно оръжие”.

Истанбулският клуб Рейна е популярно място сред турската светска младеж. Намира се в един от най-престижните квартали на града. Разположен е на брега на Босфора от европейската страна на града и има тераса, която виси над водата. Най-богатите посетители на клуба по принцип пристигат с лодки, за да се забавляват в няколкото му ресторанта и на дансинга.

Сред звездните гости на ресторанта са били Кевин Коснър, Ума Търман, Салма Хайек и Стинг.

Здравният министър на Турция Реджеп Акдаг съобщи, че четирима от 69-имата ранени са в „много сериозно състояние”, като сред ранените има няколко чужденци.

Вътрешният министър на Турция съобщи, че броят на убитите чужденци при атаката е паднал на 15. При това той отбеляза, че тепърва предстои да бъдат идентифицирани още дузина жертви.

По думите на Сюлейман Сойлу, атаката е била истинско клане, нечовешка диващина. Според него, нападателят е напуснал клуба в различни от дрехите, с които е влязъл в нощното заведение.

Сойлу каза още, че нападателят, най-вероятно, е действал сам. По-рано бе съобщено, че нападателят е бил ликвидиран от полицията. По думите на Сойлу, нападателят все още се издирва, което пък противоречи на по-раншната информация. Затова, осем часа след касапницата, детайлите около извършителя все още остават неясни.

Сред убитите има и един полицай. Съобщава се, че той е бил първата жертва на нападателя.

Съобщава се, че терористът е задействал димна бомба преди началото на атаката, а после спокойно е презаредил своето оръжие.

Турския новинарски сайт „Виргал” съобщава, че по време на атаката терористът е крещял на арабски език.

Турските власти са наложили медийно затъмнение върху отразяването на атентата, за да се предотврати разпространяването на паника сред населението. ВИЖ ВИДЕОТО ТУК:

https://www.youtube.com/watch?v=3VVrNuv5NxQ
https://www.youtube.com/watch?v=UWEzqFErxsU

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/svyat/shokirashchi-podrobnosti-za-klaneto-na-krvaviya-dyado-koleda-v-kluba-v-istanbul-video_news475829.html

СВЯТ

More in СВЯТ

руски военни

Руските войски са ударили френски наемници в Славянск

април 15, 2024
280401396030c2c393fc109dd0674aed

САЩ предали на Иран чрез Турция: Операцията да бъде „в определени граници“

април 14, 2024
ракети

Как реагира Москва след иранската атака срещу Израел

април 14, 2024
epa07713961 (FILE / COMPOSITE) - Ukranian then Presidential candidate Volodymyr Zelensky (L) talks to the media during the Ukrainian presidential elections in Kiev, Ukraine, 21 April 2019, and Russian President Vladimir Putin (R) gestures while answering a question during his annual press conference in in Moscow, Russia, 23 December 2016 (images reissued 13 July 2019). According to reports, The Ukraine's President Zelensky called Russian President Put on the phone on 11 July 2019 for the first time.  EPA/TATYANA ZENKOVICH/YURI KOCHETKOV

В САЩ: Фантазиите на Зеленски са нереалистични. Абсурдна е тезата, че не трябва да преговаряме с Путин

април 12, 2024
0301_8237490757547045824_big

Експерти зоват да се вдигне възрастта за пенсия на 75, защото сме живели по-дълго. 75 г. са новите 65 г.

април 12, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024