СВЯТ

Шокиращи подробности за клането на кървавия Дядо Коледа в клуба в Истанбул! (ВИДЕО)

Шокиращи подробности за клането на кървавия Дядо Коледа в клуба в Истанбул! (ВИДЕО)

1483232845-3
Турският министър на правосъдието Бекир Бождаг разпространи изявление във връзка с атентата в клуб Рейна, в който по време на празнуването на Нова година терорист, облечен в костюм на Дядо Коледа, откри стрелба по празнуващите. В Резултат на атентата са убити най-малко 39 души, ранените са над 60. „Нито една атака няма да разбие нашето единство”, каза в изявлението си  Бождаг.

Турският вестник Hürriyet цитира собственика на клуба Мехмет Кочарслан, който каза, че мерките за сигурност в азведението са били засилени през последните 10 дни, след като американска разузнавателна служба е съобщила за възможността за терористично нападение.

Кочарслан каза още, че нападателят е използвал „Калашници”. Това подкрепя тезата на оцелели при атентата, че нападателят е стрелял с няколко оръжия. Това е и първата подробност за типа на използваното оръжие. По-рано валията на Истанбул каза, че при кървавата касапница е било използвано „дългоцевно оръжие”.

Истанбулският клуб Рейна е популярно място сред турската светска младеж. Намира се в един от най-престижните квартали на града. Разположен е на брега на Босфора от европейската страна на града и има тераса, която виси над водата. Най-богатите посетители на клуба по принцип пристигат с лодки, за да се забавляват в няколкото му ресторанта и на дансинга.

Сред звездните гости на ресторанта са били Кевин Коснър, Ума Търман, Салма Хайек и Стинг.

Здравният министър на Турция Реджеп Акдаг съобщи, че четирима от 69-имата ранени са в „много сериозно състояние”, като сред ранените има няколко чужденци.

Вътрешният министър на Турция съобщи, че броят на убитите чужденци при атаката е паднал на 15. При това той отбеляза, че тепърва предстои да бъдат идентифицирани още дузина жертви.

По думите на Сюлейман Сойлу, атаката е била истинско клане, нечовешка диващина. Според него, нападателят е напуснал клуба в различни от дрехите, с които е влязъл в нощното заведение.

Сойлу каза още, че нападателят, най-вероятно, е действал сам. По-рано бе съобщено, че нападателят е бил ликвидиран от полицията. По думите на Сойлу, нападателят все още се издирва, което пък противоречи на по-раншната информация. Затова, осем часа след касапницата, детайлите около извършителя все още остават неясни.

Сред убитите има и един полицай. Съобщава се, че той е бил първата жертва на нападателя.

Съобщава се, че терористът е задействал димна бомба преди началото на атаката, а после спокойно е презаредил своето оръжие.

Турския новинарски сайт „Виргал” съобщава, че по време на атаката терористът е крещял на арабски език.

Турските власти са наложили медийно затъмнение върху отразяването на атентата, за да се предотврати разпространяването на паника сред населението. ВИЖ ВИДЕОТО ТУК:

https://www.youtube.com/watch?v=3VVrNuv5NxQ
https://www.youtube.com/watch?v=UWEzqFErxsU

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/svyat/shokirashchi-podrobnosti-za-klaneto-na-krvaviya-dyado-koleda-v-kluba-v-istanbul-video_news475829.html

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024