Личности

ШОК! Кери предаде Обама! Заяви, че Русия е спасила Сирия, а опозицията е тясно свързана с ИД и „Ал Кайда” !

ШОК! Кери предаде Обама! Заяви, че Русия е спасила Сирия, а опозицията е тясно свързана с ИД и „Ал Кайда” !

Кери796475
Държавният секретар на САЩ Джон Кери шокира умерената опозиция в Сирия с неочаквани признания буквално в края на мандата си по телевизия MSNBC. В интервюто си той фактически призна победата на политиката на Русия и на Владимир Путин, както и тесните връзки на опозицията с ИД и с „Джебхат ан-Нусра” (сирийското разклонение на „Ал-Кайда”).

Умерените опозиционери яростно критикуват Кери за неговото неочаквано признание и го обвиняват в лъжа.

„Президентът Путин влезе в играта в Сирия, той влезе частично, не само да помогне на Асад да се задържи на повърхността, но и защото ИД радикалните екстремисти започната да удържат значителни успехи и да заемат все повече и повече територия, а положението на Асад беше извънредно крехко” – заявил Кери.

„По такъв начин Русия и Иран решиха, че е дошло време да спасяват Асад, освен това те вероятно се бояха да не би властта в страната да я завладеят екстремистите. Не мога да кажа, че и нас не ни е безпокоила такава вероятност по онова време. Те се опираха на „Ал Кайда” и на ”Ан-Нусра” и ставаха все по-силни, те уверено настъпваха към Дамаск и режимът висеше на косъм” –твърди държавният секретар.

„Пречупи ли Путин ситуацията? Да. Заедно с Иран и „Хизбула” те всъщност преодоляха опозицията. Но! Това обаче не значи, че войната е завършена” – обобщава Кери.

Адепти на сирийската опозиция коментираха изявлението на Кери в социалните мрежи, като заявяват, че „Щатите никога не са ни били приятел. И никой не е бил.”

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/svyat/keri-zayavi-che-rusiya-spasila-siriya-a-opozitsiyata-e-tyasno-svrzana-s-id-i-al-kayda_news478334.html

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023