Политика

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО! Фандъкова даде „Топлофикация“ на прокурор, обеща безплатен градски транспорт! Избори идат!

БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО! Фандъкова даде „Топлофикация“ на прокурор, обеща безплатен градски транспорт! Избори идат!

фандъковаb90ae4a41dba8c8566f591403a4bfe1a
На шестия ден след започналите аварии кметицата се разбърза – защо ли?
Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще поиска прокуратурата да разследва причините за огромната авария, която вече пети ден остави без парно и топла вода източните квартали на София.
„Снощи бях на място, екипите работят денонощно за отстраняване на аварията, действително в много тежки условия, но г-н Беловски, ( Георги Беловски, изпълнителен директор на „Топлофикация – София“ – б.а.) още по-тежко е на хората без парно и топла вода“, заяви Фандъкова на заседанието на СОС.
Ръководството на общинското дружество е извикано на сесията, за да даде обяснение за аварията. Фандъкова настоя във фактурите за февруари да се види ясно колко дни ще бъдат приспаднати от сметките на абонатите в кварталите, останали на студено.

Беловски увери съветниците, че късно тази вечер ще започне възстановяване на топлоподаването. От БСП пък поискаха енергийното министерство да провери дружеството. Такава проверка вече беше обявено, че ще бъде направена другата седмица.

Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/6045915
© www.24chasa.bg

В момента се подготвя докладът за безплатен градски транспорт, когато в София има замърсен въздух. Тези дни ще го внесем за обсъждане в Столичния общински съвет и очаквам да се гласува скоро, като вярвам, че няма човек, който ще е против идеята“. Това каза в ефира на БНТ столичният кмет Йорданка Фандъкова в четвъртък.

Тя обясни, че проблемът е приоритетен и  точно заради това общината е започнала да подменя автопарка на градския транспорт и да настоява за строежа на повече енергийно ефективни сгради.

Столичният кмет припомни, че КАТ започна вече масови проверки на дизеловите автомобили дали използват катализатори като мярка срещу мръсния въздух. Освен това от общината ще искат да се създадат стандарти за въглища и дърва за отопление, така че да се намалят количествата пепел и други вредни емисии. Социалните помощи за отопление също трябвало да бъдат проверявани за подобен стандарт, обясни Фандъкова.

„След затварянето на металургичния комбинат „Кремиковци“ въздухът в София започна да става по-чист. Дните с повишена норма на прахови частици са все по-малко в последните години, но проблемът все още е голям“, добави  тя.

Избори идат, всичко е обяснимо!

БЛИЦ, БНР

http://www.blitz.bg/obshtestvo/stolitsa/fandkova-s-klyuchovo-obeshchanie-za-bezplaten-gradski-transport-v-sofiya-koga-shche-se-sluchi_news486717.html

 

 

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024