Политика

БОМБА ВЪВ ФЕЙСА! Валери Тарандов става зам.-министър на правосъдието! Вижте останалите назначения на Герджиков!

БОМБА ВЪВ ФЕЙСА! Валери Тарандов става зам.-министър на правосъдието! Вижте останалите назначения на Герджиков!

VALER-1024x819

Известният адвокат, активист във фейсбук И НАШЕ ЗНАМЕ СРЕЩУ ПРОДАЖНИЦИТЕ Валери Тарандов от днес е назначен за заместник министър на правосъдието. Той е юрист от СУ „Св. Климент Охридски“, като специализира правораздаване. От 2015 г. е заместник-председател на Софийския арбитражен съд при СЗРПБ и арбитър.

ЧЕСТИТО!

Днес министър-председателят Огнян Герджиков подписа заповеди за назначаването на 16 заместник-министри в осем от министерства.

В екипа на служебния вицепремиер и министър на здравеопазването Илко Семерджиев влизат Атанас Кундурджиев, Галин Каменов и Любомир Гайдов. И тримата вече са заемали поста в различни периоди, съобщиха от правителствената пресслужба. Атанас Кундурджиев е началник на нефрологичното отделение в клиниката по нефрология и диализа в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. От 2014 г. досега участва в Съвета на директорите на УМБАЛ „Александровска“. В периода 2000-2001 г. е заместник-министър на здравеопазването. Към настоящия момент Любомир Гайдов е съдия във Върховния административен съд. В периода август – ноември 2009 г. е заместник-министър на здравеопазването. От 2000 г. до 2001 г. Галин Каменов също е бил заместник-министър. От 2011 г. до момента е главен секретар на РЗИ – Софийска област.

Какво да очакваме от новите служебни министри? (ВИДЕО)

Светла Янчева, Георги Георгиев и Иван Палигоров стават заместник-министри на земеделието и храните. Доц. д-р Светла Янчева е заместник-ректор на Аграрния университет в Пловдив. От 2012 г. досега проф. Георги Георгиев е ръководител на катедра „Индустриален бизнес и предприемачество“ в Стопанския факултет на Тракийския университет. През 1985 г. проф. Иван Палигоров завършва Висшия лесотехнически институт в София, като към настоящия момент е декан на Факултета по стопанско управление в учебното заведение.

В Министерството на образованието и науката заместник-министри стават Ваня Стойнева и Мария Гайдарова. От 2013 г. досега Ваня Стойнева работи в дирекция „Национален фонд“ в Министерството на финансите. Преди това е била заместник-министър на труда и социалната политика (март – май 2013 г.). Мария Гайдарова е директор на ОУ „Райна Княгиня“ в Пловдив от 1998 г. досега.

За заместник-министри в МОСВ са назначени Мариела Начева и Ренета Колева. Мариела Начева е магистър по финанси от УНСС. Има международна следдипломна специализация в Япония по „Глобален мениджмънт и лидерство“. Има опит в управлението на проекти в сектор „Води“, както и в областта на управление на отпадъците. Досега е работила в частния сектор. Ренета Колева е изпълнител директор на ПУДООС от септември 2014 г. досега.

Какви ще са приоритетите на служебния кабинет?

Деница Александрова-Митрова и Валери Тарандов са назначени за заместник-министри в Министерството на правосъдието. От 2012 г. Деница Александрова-Митрова е съдия в Административен съд –София град. В периода 2002-2007 г. работи като адвокат, след което става съдия в Административния съд в Пазарджик. Валери Тарандов е юрист от СУ „Св. Климент Охридски“, като специализира правораздаване. От 2015 г. е заместник-председател на Софийския арбитражен съд при СЗРПБ и арбитър.

В екипа на служебния министър на финансите Кирил Ананиев като заместник-министър е назначен проф. Румен Брусарски, който от 2012 г. досега е титуляр на лекционни курсове в бакалавърски и магистърски програми на Катедра „Финанси“ на УНСС. В периода 1998-1999 г. е заместник-изпълнителен директор на ДФЗ. Работил е и в Министерството на икономическото развитие като началник управление.

Константин Делисивков става заместник-министър на енергетиката. От 2010 г. досега е изпълнителен директор на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори.

В екипа на служебния министър на икономиката Тодор Седларски влизат Лъчезар Борисов и Любомир Ганчев. От 2010 г. досега Лъчезар Борисов работи като началник на отдел „Управление и преструктуриране на държавното участие“ в Министерството на икономиката. Любомир Ганчев е магистър по международни икономически отношения от УНСС, има две бакалавърски степени. В периода ноември 2014 – юни 2016 г. е външен експерт в Световната асоциация по интелектуална собственост. Заемал е съветническа длъжност към министъра на икономиката и енергетиката от юни 2013 г. до август 2014 г.
ДАРИК

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/sluzhebniiat-premier-naznachi-16-zam.-ministri-v-osem-ministerstva-2000896

Политика

More in Политика

ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024
елена п

Елена Поптодорова екзалтирано от САЩ: Подкрепата за Израел е споделена и непоклатима

април 14, 2024
php62c1e4_559x345

Маркет линкс: 46% са разочаровани от политическата ситуация, оценяват с 2,8 кабинета “Денков“

април 12, 2024