ИНЦИДЕНТИ

Властта се разбърза да подобрява охраната в училищата след смъртта на 11-годишното дете! Психолози влизат в 52-ро СОУ! ВИДЕО

Властта се разбърза да подобрява охраната в училищата след смъртта на 11-годишното дете! Психолози влизат в 52-ро СОУ! ВИДЕО

око768x432

Психолози влизат в 52-ро училище в Бояна, където в петък след ритник в корема почина11-годишно момиче. „Ако окажем бърза подкрепа на децата в първите няколко дни, това е достатъчно. После проследяваме посттравматичния стрес“, заяви психологът Младен Владимиров пред bTV.

Следващата седмица министърът на образованието и науката проф. Николай Денков пък ще се срещне с ръководството на Националното сдружение на общините в България. Ще се търсят общи решения за подобряване на охраната и видеонаблюдението в училищата, както и за осигуряване на ефективна медицинска помощ на територията на учебните заведения.

Дете почина след ритник в корема от съученик

 Дете почина след ритник в корема от съученик. Ударът е причинил спукване на черния дроб

Страхувам се, че ще станем толерантни към плесници и ритници. Българските родители смятат за конвенционален метод за възпитание шамарът. Дори само това да се случи е нещо много опасно“, заяви психологът Младен Владимиров.

11-годишното момиченце, което почина вчера след инцидент в столичното 52-ро основно училище „Цанко Церковски“, е било ударено в корема от свой връстник по време на игра. Това сочи последната информация на МВР.

Защо обаче децата са били оставени  без надзор и защо в училището няма медицинско лице,което да реагира навреме – вижте подробности в репортажа на Мариана Торманова във видеото по-долу:

Четвъртокласничката издъхна след конфликт със съученик по време на междучасие в столичното училище. То бе ритнато в корема от свой съученик, вследствие на което по-късно му прилошава, закарано е в бърза помощ , но издъхва в болницата. По първоначална информация причината е разкъсан черен дроб.

Директорът на училището Данко Калапиш заяви, че линейката е дошла след 30 минути. По думите му при припадъка детето се е ударило в радиатора и е паднало настрани.До пристигането на спешна помощ момиченцето е колабирало 3 пъти.

В 16.30 часа в училището не е имало медицинско лице, защото работното и време изтича в 16 часа и 15 минути. Според директора това е много голям проблем във всяко училище с по-малко от 800 деца, защото по закон в него трябва да работи само една медицинска сестра. Педагогическият съветник на учебното заведение не коментира дали и друг път е имало конфликт между двете деца .

Заради инцидента от понеделник  в 52-ро училище влиза екип психолози.

Канал 3, Нюз БГ

http://kanal3.bg/news/bulgaria/crime/48700-Direktorat-na-52-ro-OU-progovori-za-incidenta-s-pochinalata-chetvartoklasnichka-%2528VIDEO%2529

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17795299_40_0

Озверели нашенски роми се млатят с тояги и дъски в Италия, местните плачат и не смеят да излязат навън / ВИДЕО

май 3, 2024
Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024