Политика

Иво Христов в Пловдив: Дошло е време разделно и всеки трябва да заеме страна! Големият въпрос е: ще я има ли България?!

Иво Христов в Пловдив: Дошло е време разделно и всеки трябва да заеме страна! Големият въпрос е: ще я има ли България?!

ивохристов1482090825
С призива: „Хайде да направим нещо” се обърна към пловдивските социалисти водачът на листата на БСП в Пловдив проф. Иво Христов.  Той бе посрещнат на крака и с бурни ръкопляскания.

Христов присъства на градската конференция и се мотивира защо е решил да приеме предизвикателството да се включи в политиката. „По принцип смятам, че интелектуалците нямат място в политиката. Политиката е поле, в което трябва интелектуалците да критикуват. Това, с критиките съм го правил непрекъснато и ви обещавам, че ще продължа и занапред.Смятам, че критиката трябва да е мотивирана и да дава възможности за алтернативи, ако ги има. Обещавам ви, че обект на критиката ми ще бъдат и хората в БСП. Мисля да бъда себе си, нямам намерение, а и ми е късно да се променям”, увери проф. Христов, залата започна да го аплодира.

Според него е дошло време разделно и всеки трябва да вземе страна. „Ако не вземеш страна, как ще погледнеш децата си? А големият проблем пред България е, че може би няма да имаме деца в следващите 25-30 години. Големият проблем на България е, че за първи път в цялата й история си задаваме съвсем обосновано питането: „Ще я има ли България?” Проблемът е в това, че българите като народ, българската история може да приключи и то в рамките на нашия живот, ако не покажем, че заслужаваме друга съдба.

България изчезва всеки ден, без да разбираме. Изчезва с децата, които заминават от Терминал 2. Изчезва с тежката простащина и интелектуална простотия, които заливат обществото. Изчезва с безверието и нежеланието на нито един от нас да направи каквото и да било. Изчезва с това, че сме постивали собствената си страна да бъде движена от външни сили. Ако продължим така, ние ще сме си виновни”, анализира ситуацията в страната социологът.

По думите му сега парламентът служи като удобен гръмоотвод, през който управляващите клики в България в последните 25 години удобно изместват проблемите на хората. А по Конституция, парламентът е мястото, където трябва да се взимат решения. „По улиците на Пловдив ме срещат много млади хора и ми казват: „Освен че хубаво говорите, хайде да направим нещо!”. И аз се обръщам към вас – хайде да направим нещо”, завърши проф. Иво Христов.

Факти БГ

https://fakti.bg/bulgaria/223833-ivo-hristov-doshlo-e-vreme-razdelno-

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024