Политика

Извънредно! Ето я първата реакция на Радев за Георги Костов!…Борисов: БСП се кани да купи изборите!

Извънредно! Ето я първата реакция на Радев за Георги Костов!…Борисов: БСП се кани да купи изборите!

1485515654-dsc-0305jpg
Президентът Румен Радев подписа днес указ, с който освободи от длъжност главния секретар на Министерството на вътрешните работи Георги Костов. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„В периода 2015-2016 г. са събрани достатъчно данни, че главният секретар е упражнил натиск върху бивши и настоящи служители на МВР, с което са били отстранявани от работа не по установения ред, а доброволно са напускали или са били премествани на по-ниски длъжности“, обясни Узунов.

Малко по-късно самият Костов коментира, че е научил от медиите и заяви че ще търси правата си по съдебен ред и вече е подал сигнал до прокуратурата за начина, по който е отстранен – заради оказан политически натиск.

Той разказа, че миналата седмица в сряда Узунов го е извикал и му казал, че няма вече доверие в него и че натискът да бъде отстранен идва лично от премиера Огнян Герджиков, предаде Нова телевизия. Министърът го приканил да си подаде оставката, но той отказал.

Георги Костов беше назначен за главен секретар през март 2015 година, след като предшественикът му Светлозар Лазаров подаде оставка. Тогава Костов беше сред хората, които критикуваха към Пламен Узунов, който си тръгна от МВР след твърдения за прикриване на инцидент от полицията.

Междувременно в първия си коментар Георги Костов отхвърли всички обвиненията и добави, че е подал сигнал в прокуратурата.

Със смяната на областните управители, на главния секретар на МВР, БСП се готви да купи изборите. Това заяви в Сливен председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, помолен да коментира предложението на Министерският съвет към президента Румен Радев да освободи от длъжност главния секретар на МВР Георги Костов, предаде БТА.

„Досега не се говореше за натиск по политически причини, но явно ще се направи интервенция и БСП се готви да купи изборите. Със смяната на областните управители, смяната на главния секретар на МВР, сега сигурно ще почнат и полицейските началници – вероятно това ще направят по моите предположения. Преди една седмица г-н Герджиков каза, че за да угоди на Корнелия Нинова, са спрели ПРСР в земеделието, а се оказа, че тази програма просто е приключила, а не е била спряна“, написа Борисов във Фейсбук.

Блиц, Епицентър

http://www.blitz.bg/politika/izvnredno-eto-ya-prvata-reaktsiya-na-prezidenta-radev-za-georgi-kostov_news490412.html

Политика

More in Политика

прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024
171411626263820

Борисов отговори на Лена Бориславова: Ние там, където плюем, не лижем след това

април 26, 2024
Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024