Личности

ИЗВЪНРЕДНО! Тръмп обвини хора на Обама за теч на информация! Ето какво ще се случи в Белия дом!

ИЗВЪНРЕДНО! Тръмп обвини хора на Обама за теч на информация! Ето какво ще се случи в Белия дом!

убиец-тръмп1486280840-trrs
Президентът на САЩ Доналд Тръмп се оплака в телевизионно интервю, че хора на предшественика му – Барак Обама са организирали изтичането на информация от телефонните му разговори с лидерите на Мексико и Австралия, предава „Фокс нюз“.

„Печално е, че са допуснали такова изтичане на информация, това е в пълен разрез с интересите на нашата страна“, подчертава президентът на САЩ.

Според него хората на Обама са предоставили информация на различни медии. Тръмп добавя, че те са все още на работа в Белия дом, но това няма да бъде още дълго така.

Тръмп обеща също, че американците и техните съюзници ще победят „силите на смъртта“ и ще попречат на радикалните джихадисти да стигнат до САЩ, предава агенция „Фокус“, позовавайки се на AFP.

„Днес ние заедно отправяме едно послание към тези сили на смъртта и разрушението: САЩ и техните съюзници ще ви победят. Ние ще ги победим“, заяви Тръмп по време на първото си посещение в Централното командване на Въоръжените сили на САЩ.

„Ще победим радикалния ислямистки тероризъм“, подчерта държавният глава.

Тръмп остро порица признаците за нарастваща обществена съпротива спрямо спорната му забрана за пътуване, след като мощни технологични компании подкрепиха опитите за отмяна на забраната в американски съдилища, съобщава „Франс прес“.

След като забраната беше отменена в петък, правната битка се премести в Сан Франциско, където американският апелативен съд разпореди администрацията да се аргументира относно решението на Тръмп от 27 януари.

Указът на Тръмп забрани влизането в САЩ на всички бежанци, както и на пътуващи от Иран, Ирак, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен – ход, който според критиците ще навреди на американските интереси.

Въпреки първоначалната обществена подкрепа, две нови социологически проучвания показват, че мнозинството от американците понастоящем се противопоставят на забраната, констатации, които Тръмп гневно отхвърли като медийни лъжи.

Всякакви негативни социологически допитвания са фалшиви новини, точно както допитванията, направени за CNN, ABC, NBC за изхода от президентските избори“, написа Тръмп в профила с в „Туитър“, допълвайки: „Съжалявам, хората искат сигурност на границите и щателни проверки на влизащите в страната.“

БЛИЦ, Нюз БГ

http://www.blitz.bg/svyat/trmp-veche-e-besen-na-obama-eto-kakvo-shche-se-sluchi-v-beliya-dom_news485993.html

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023