СВЯТ

„Международната общност“ обмисля санкции срещу Тръмпова Америка, аут от Г-7 и изолация до „агресивната Русия“!

„Международната общност“ обмисля санкции срещу Тръмпова Америка, аут от Г-7 и изолация до „агресивната Русия“!

Fotomontazh Merkel Hollande Junker

Звучи ви като фантасмагория, фейк нюз и виц, нали? Да, така е… само че новините наистина биха звучали по този начин, ако т.нар. международна общност, в лицето на либерална Европа, Канада, Австралия и още няколко държави беше последователна и принципна в своята политика и линия на поведение.

Обикновено жилят и жигосват без да се церемонят, ако трябва да накажат някоя друга държава, но когато става дума за САЩ, от които са пряко зависими, само лаят без да хапят.

Винаги се оплакват, че са заплашени от нещо и някого, все някой им е виновен. Такъв страх за привилеегии и постове трудно може да се опише с думи… Обявиха половината свят за заплаха и така и не вдяват, че вкупом си отиват.

Ето например Туск – шефът на Европейския съвет: Действията на администрацията на новия президент на САЩ Доналд Тръмп са посочени като основни заплахи за Европа, заедно с „напористия Китай“, „агресивната политика на Русия по отношение на Украйна и нейните съседи“, „войните, тероризма и анархията в Близкия изток и Африка“, и засилващото се влияние на радикалния ислям.

Според Туск антиевропейските тенденции и настроения на евроскептиците стават все по-осезаеми.

На тези промени Европа трябва да отговори с редица решителни стъпки, които ще позволят извеждането на „европейската интеграция на ново ниво“. Преди всичко става въпрос за засилването на сигурността в рамките на ЕС и по неговите външни граници, а също така и по-доброто осигуряване на социално-икономическото благосъстояние на европейските граждани, уточнява Туск, цитиран от „Фокус“.
Френският президент Франсоа Оланд разкритикува „неприемливия“ натиск, на който президентът на САЩ Доналд Тръмп подлага ЕС, съобщи Le Figaro.

“Определени изявления на Тръмп подлагат под натиск това, което Европа трябва или не трябва да бъде. Ние наистина не знаем какво той реално иска. Говоря за бъдещето на трансатлантическия съюз и разпределението на разходите“, заяви Оланд.

„Съдбата на Европа е в нейните ръце. Колкото по-силно обявим нашата роля в света, толкова по-лесно ще се погрижим за нашите трансатлантически отношения. За мен разговорите за Европа са на преден план. Не тези за останали свят“, заяви германският канцлер Ангела Меркел при пристигането си във Валета.

Европейските социалисти предупредиха американския президент Доналд Тръмп, че не толерират неглижирането на европейските ценности и подкопаването на демокрацията.

Това бе основното послание от съвместното изявление на президента на ПЕС Сергей Станишев и на председателя на парламентарната група на социалистите в Европейския парламент Джани Питела, преди координационната среща на левите премиери и лидери в Малта.

„Нашият отговор за справяне с бежанската криза е затварянето и на Средиземноморския път, заради стабилизирането на Либия, както и създаването на легални канали за миграция към Европа. Монополът на десните в ЕП, ЕК и ЕС подкрепя статуквото и не дава перспектива пред европейските граждани. Инвестициите, работните места и социалната политика са приоритетите, на които залагаме в битката за Европа“, посочват евролевите.

Меркел каза, че забраната на Тръмп за пътуване в САЩ не може да бъде оправдана с борбата срещу тероризма.
Германският канцлер Ангела Меркел каза, че световната борба срещу тероризма не оправдава проявите на подозрителност към групи хора, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Тя допълни, че указът на американския президент Доналд Тръмп, който ограничава влизането в САЩ на граждани на седем страни с преобладаващо мюсюлманско население, нарушава духа на международно сътрудничество.

„Необходимата решителна битка срещу тероризма по никакъв начин не оправдава проявите на подозрителност към определени групи хора – в този случай, към хора, изповядващи исляма или с определен произход“, каза Меркел на пресконференция в Берлин.

„Според мен това действие противоречи на основните принципи на международната помощ за бежанци и на международното сътрудничество“, каза тя.

„Канцлерството и външното министерство ще направят всичко по силите си, особено за засегнатите хора с двойно гражданство, за да изяснят правните последици и настойчиво да представляват интересите им според закона.“

„Ясно е, че провеждаме внимателни консултации с европейските си партньори по този проблем“, допълни тя.

Можем да даваме още и още примери на недоволство и срутващо се доверие между Тръмпова Америка и „международната общност“, изпадаща в нелепа и смешна ситуация. Двойните й стандарти работят яко срещу нея и я правят комичен пример за една разпадаща се общност. И няма да е чудно наистина ако Брюксел, Меркел и останалити апаратчици и слуги на разпадащия се неолберален ред решат да изключат САЩ от Г-7 или да наложат санкции 🙂 като нарекат това изолация в редичката до „агресивната Русия“.

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024