Коментари

Парламентарна менажерия

Парламентарна менажерия

парламент

Предизборната кампания започва официално от днес, а вече се усеща досада у избирателите. И тези избори, както и политическата битка преди тях, се очертава да са в традиционния шоу стил със скандали, оплюване, мръснишки номерца и компромати. Ако нещо прави повече впечатление, то е наличието на популярни имена в листите от всякакъв екстравагантен калибър без отношение досега към обществения живот, но не и сериозни професионалисти. А нали смисълът на това да си депутат уж е да „ковеш“ смислени закони, с които компетентно да решаваш проблеми. Много проблеми. Няма да конкретизирам тези мои разсъждения с имена, за да не накърня нечие его, което сега е вирнало нос и се е взело толкова насериозно, че чак не се усеща колко нелепо изглежда в очите на околните. Оставям настрани патологичния кариеризъм, както и баналното драпане за личностно „уреждане“ – те са ясни и неподвластни на времето.    
Жалкото е, че и този път парламентът ще се напълни с артисти, певци, спортисти, шоумени, със  синчета и внуци на „наши хора“, вместо с авторитетни юристи, икономисти, учени или лекари, т.е. хора с мозъци, а не обладани от емоции и първосигнални изяви. Впрочем умове май все по-рядко се срещат, защото всичко читаво се изнесе извън страната и продължава да бяга. 
Ще кажете – нищо ново под слънцето! Досущ като вица за бардака, в който се сменя не персоналът, а креватите. Затова и повечето хора имат усещането, че нищо добро не ни чака, който и да дойде на власт. Но пък дресурата в бъдещата парламентарна „менажерия“ ще е на невиждано ниво – ще могат да гласуват по сигнал, няма нужда и да мислят. А гвоздеят на програмата ще бъде, ако някои от тях могат и да говорят смислено.
Държавата ни е затънала в блатото, има да се връщат милиарди, които тежат на гърба на народа с поколения напред. Едни ги окрадоха, други ще ги връщат. България стана като фирма за бързи кредити. Такава наглост няма никъде. Народът иска да вкарва в затвора виновниците, а те депутати пак ще стават. Неслучайно гневът по социални мрежи и форуми е показателен и директен: за такива се гласува само с пушки, не с бюлетини.
Толкова години вече единствената грижа на много от „народните“ избраници са грабежът, безропотният слугинаж на външни господари, разпродажбата на България на безценица, смазването на собствения ти народ и довеждането му до тотална простотия и оскотяване. По всички икономически, духовни и чисто жизнени показатели сме се сринали толкова ниско, че се чудя дали все още има накъде да падаме. Това обаче не се обсъжда, всеки опит за дебати по реалните проблеми се заменя с цирк.
Така че, хора, ако имате мозък и осъзнавате, че именно политиците от властта през последните години ви докараха до мизерия и до едничката цел оцеляване сред вълци, следете внимателно кой кандидат какво ще приказва и върши. Който поставя проблемите и каже как да се решат във ваша полза – Той е! Ако и това не помогне, остава само революция или бавна смърт.  

ВАЛЕНТИН ГЕОРГИЕВ, ДУМА

Коментари

More in Коментари

събев

Бившият министър на „Промяната“ Николай Събев: ПП-ДБ е средство за удоволствие на сексуален доминант

март 27, 2024
sivilov

Ал. Сивилов: „Терористичният акт е организиран от хора, които не искат войната да спре“. И каза кой има най-голяма полза

март 23, 2024
960x540

Хора без чест и достойнство ни разиграват и мислят, че им вярваме

март 19, 2024
мигри

Трябват масови протести, защото утре, за което някои хора от години предупреждавахме, вече е днес…

март 10, 2024
волгинphpuekalp_800x

Урсула и урсулите с кожата си усещат, че краят на клиширания ЕС наближава

март 7, 2024
ирини

Дъщеря съм на човек, който на 17 години хваща пушка, за да се бори срещу неофашистката хунта в Родината си

март 6, 2024