Катастрофи

Полицията с последни данни за кошмара в Унгария, при който загина българка. Костите на повечето пострадали са изпотрошени!

Полицията с последни данни за кошмара в Унгария, при който загина българка. Костите на повечето пострадали са изпотрошени!

меле1487163496-e5
Прессекретарят на полицията в унгарския източен комитат Чонград Силвия Сабо съобщи, че четирима души- двама турци, румънец и българка са загинали по време на тежката катастрофа тази сутрин край румънско-унгарската армия. Тя добави, че полицията е започнала да разследва причините за тежкото произшествие, предаде агенция „Фокус“, позовавайки се на Blikk.hu.

На магистралата, на километър от румънско-унгарската граница в 7:30 сутринта поради гъстата мъгла са се сблъскали два румънски камиона, две микробуса, румънски автобус и два български лекотоварни превозни средства.

Поради инцидента на граничен пункт „Надьлак“ между двете държави са се образували задръствания и полицията пренасочва пътниците към ГКПП „Дюла“ и „ Бихаркерестеш“. 

Унгарските власти бяха уведомили консулства на Румъния, България и Турция. Полицията гарантира доставките сандвичи и чай на невредимите участници в инцидента.

13 души са били настанени в болница след тежката катастрофа тази сутрин на границата между Унгария и Румъния. Десет са настанени в болницата в Сегед, включително и двама българи, а други трима пострадали – в тази в Мако, пише румънският унгарскоезичен вестник Uj Magyar Szo.

Прессекретарят на унгарската национална служба за бърза помощ Пал Дьофри добави, че мнозина са със счупени кости и вътрешни наранявания. 

Междувременно от румънското министерство на информацията сочат, позовавайки се на данни получени от унгарските власти, че по време на катастрофата е загинали и румънски гражданин, като по този начин жертвите са достигнали до петима души.

От там са посочили, че румънският генерален консул в Сегед е отишъл на място на произшествието и че от румънския град Арад ще бъде изпратена помощ.

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/svyat/politsiyata-s-posledni-danni-za-koshmara-v-ungariya-pri-koyto-zagina-blgarka-kostite-na-povecheto-postradali-sa-izpotrosheni_news488454.html

Катастрофи

More in Катастрофи

171000372017483

5-годишно дете е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бургас, в която загина майка му

март 9, 2024
катастрофа

Мъж е с опасност за живота, след като пиян и дрогиран шофьор блъсна колата му в София / СНИМКИ

февруари 4, 2024
avtobus-blasna-zhena-trotoar-i-124

Тежка катастрофа с автобус 94 в София – блъсна жена на тротоар и дипломатическа кола / СНИМКИ

януари 16, 2024
владая

Тежка катастрофа между три коли край Владая, полицаите вадят заклещена жена

януари 14, 2024
170395177682495

Трагедия: Жена загина в Сунгурларско след удар в дърво, двете й внучета са тежко пострадали

декември 30, 2023
170360941615598

Черна Коледа: Стана ясно кое е загиналото момче в тежката катастрофа край Враца, единствено дете в семейството

декември 26, 2023