ИНЦИДЕНТИ

ПРЕСТЪПНО! Майката на 4-годишната Изабела, която пострада в джакузи: Нямаше решетка, капак, просто дупка! Нямаше и спасители!

ПРЕСТЪПНО! Майката на 4-годишната Изабела, която пострада в джакузи: Нямаше решетка, капак, просто дупка! Нямаше и спасители!

майка5e_fohy8y
Майката на 4-годишната Изабела, която в събота пострада тежко в джакузи в хотел „Адмирал“ на Златни пясъци, каза, че не е имало спасител на мястото на инцидента
Момиченцето получи множество травми и разкъсвания на тънките черва, след като бе засмукано от помпа в джакузито. Заради погълнатата вода Изабела разви и респираторна пневмония. Детето претърпя две животоспасяващи операции във варненската МБАЛ „Света Анна“, а лекарите са го поставили в медикаментозна кома.

Тази сутрин началникът на Детската хирургия в болницата д-р Румен Христов съобщи пред БНР, че състоянието на момиченцето се подобрява и не се налагат нови интервенции.

Майката на Изабела е англичанка, а баща й – българин. Детето е било в хотела с майка си и баба си, за да поплуват в басейна. Но решили първо да загреят в джакузито.

Тя седна на другия край, за да е „точно като мама”. Започна да пищи, аз се опитах да я издърпам, но не можех да я извадя. Майка ми извика за помощ и тогава изключиха вакуума. Нямаше решетка, капак, нищо. Просто дупка”, разказа майката на пострадалото момиченце пред bTV.

По думите й в този момент при джакузито и басейна не е имало спасител, което е задължително по закон.

Нямаше дори предупредителни надписи. Нищо! А аз бях там, всичко стана пред очите ми”, каза още майката.

За липсата на решетка отговорност носи собственикът, уточниха от Държавната агенция по метрология. Оказва се, че никоя институция в държавата не контролира джакузитата. Правомощията на Държавната агенция по метрологията се простират само до търговската мрежа, а междуведомствените комисии към общините проверяват само басейните.

Хотел „Адмирал“ е 5-звезден и е един от най-големите в Златни пясъци. Оттам отказват коментар, докато не приключи следствието. Джакузито е закупено през 2004 г. и с него не е имало проблеми до инцидента с детето.

Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство по случая за причинена телесна повреда поради незнание, немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Dir.bg

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024