Политика

РЕЗИЛ! Бананова България може да опре до внос на машини за гласуване от Филипините и Еквадор!

РЕЗИЛ! Бананова България може да опре до внос на машини за гласуване от Филипините и Еквадор!

машини7b5a19c1aa2fa3151fcec700dc22d2e5

Еквадор и Филипините – да се наредим където ни е мястото! А защо не и Буркина Фасо – комисионите може да са по-големи…А някои имат намерение да затруднят, отложат, провалят или най-малкото да оспорят законността на изборите след тяхното провеждане, предчувствайки провала си. Няма да ви кажем кои са те.

Страни като Филипините и Еквадор може да осигурят необходимите над 12500 машини за електронно гласуване. Това съобщи пред БНР Веселин Тодоров, главен изпълнителен директор на фирмата, която осигуряваше това оборудване през последните четири изборни кампании. По думите му, вече се водят разговори с няколко държави, защото електронните устройства често са притежание на правителства, а не на частни компании.
Веселин Тодоров е категоричен, че машините не може да бъдат осигурени само от една фирма, но при добра организация сроковете може да бъдат спазени.
„Ако се пуснат сега веднага, в следващите два-три дни, вероятно няма да е голям проблем, особено ако се раздели на позиции, така че да има време да обучим и собствените си техници, които на всеки няколко машини, две-три машини, трябва да има човек, и членовете на секционните комисии, което вече сме правили много пъти, а пък и за самите избиратели трябва да предвидим кампания с обучение онлайн в интернет“, обяви Тодоров пред Националното радио.

Днес в Министерски съвет ще се проведе работна среща на вицепремиера Стефан Янев, който отговаря за провеждането на изборите, с представители на всички ангажирани с вота институции и с ръководството на ЦИК. Поводът за срещата е решението на Върховият административен съд за осигуряване на над 12 хиляди машини за гласуване.

От 14.00 часа Централната избирателна комисия (ЦИК) ще проведе първия редовен брифинг във връзка с организацията на предстоящите избори за народни представители, насрочени за 26 март 2017 г.

ОТ ФОРУМА:

Филипините и Еквадор могат,теоретично и САЩ могат, но козата си сака пръч – спешните поръчки са със солени цени.
Поставените от Борисов мини започват да избухват. Засега чрез назначените от него гл. прокурор и председател на ВАС, следват чрез калинките в администрацията.

Над двайсет милиона хвърлени на вятъра (т.е. – в нечии джобове) за нема нищо!? За да се наредим до страни от третия свят, като Филипините и Еквадор?
При всички пробни гласувания от 2009 насам интерес да гласуват „машинно“ са проявили само 20% и то в секции в големите градове.
Ниското ниво на състава в Секционните комисии е проблемът, там е и решението.
Сегашните комисии (с редки изключения) са подбирани с класация по неграмотност, некомпетентност и невъзможност да се справят с елементарни дейности.

При изборите процентът на гласувалите машинно ще се окаже дори по-нисък от този на гласувалите за РБ, ДА България и Нова Република взети заедно. На мен лично не ми пречи да си гласувам с хартийката.

Интересно е ако попитаме фирмите за касови апарати , складови системи или за охранителна техника дали няма да се окаже че има нещо простичко, надеждно и изпробвано на пазара, без необходимост от ултра супердупер спецове и на цената на китайски таблет?

СЕГА

http://www.segabg.com/article.php?id=840739

 

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024