СВЯТ

Свидетел разказа ужасяващи подробности: Легендарният комбат Гиви е бил изпепелен с огнехвъргачка от украинските диверсанти! (ВИДЕО)

Свидетел разказа ужасяващи подробности: Легендарният комбат Гиви е бил изпепелен с огнехвъргачка от украинските диверсанти! (ВИДЕО)

ГИВИ1486550312-mek

Писателят Захар Прилепин разказа в профила си във Фейсбук подробности за гибелта на командира на батальона „Сомали” Михаил Толстих – Гиви. В частност, той потвърди, че опълченецът е убит с изстрел по работния му кабинет, в който той се е намирал, от реактивна огнехвъргачка „Шмел”.

„Терористичен акт, огнехвъргачка „Шмел”. Имало е силен пожар, който е бил гасен два часа. Всичко е много изгоряло”, написа Прилепин.

Терористичният акт бе извършен сутринта на 8 февруари в Макеевка. Властите в самопровъзгласилата се република обвиниха за атентата Киев.

От Кремъл заявиха, че убийството на Гиви е извършено с цел дестабилизиране на обстановката в Източна Украйна.

На нови кадри от мястото на убийството на командира на батальона „Сомали” ясно се виждат следите от обстрела. Видео разпространи и “Комсомолская правда”.

На кадрите се вижда фасадата на щаба и счупени прозорци. Всичко е обгоряло. По предварителни данни на щаба на ДНР, украинските силоваци, благодарение на разузнавателни данни, са знаели в точния момент къде се намира Гиви.

От Службата за сигурност на Украйна заявиха, че проверяват съобщенията за гибелта на командира на опълченците Гиви. Съветникът на шефа на СБУ Юрий Тандит отбеляза, че Киев не контролира територията на ДНР и ЛНР, затова съобщенията за гибелта на Гиви трябва да бъдат проверени. По думите на Тандит, командирът на донецките опълченци може да е бил убит от „определени служби” на самата самопровъзгласила се република, съобщава Интерфакс. ВИДЕОТО ТУК:

 

блиц

http://www.blitz.bg/svyat/svidetel-razkaza-uzhasyavashchi-podrobnosti-legendarniyat-kombat-givi-e-bil-izpepelen-s-ognekhvrgachka-ot-ukrainskite-diversanti-video_news486429.html

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024