ОБЩЕСТВО

Синдикалист в МВР: Пред взрив сме заради предишното ръководство на МВР!

Синдикалист в МВР: Пред взрив сме заради предишното ръководство на МВР!

кордонkordon_policia_protesti_bul

Социалният мир е на път да бъде торпилиран. СФСМВР няма функции по управлението. Оставките са постоянни. Когато има нарушение, следва и наказание. Това с оставките го въведоха политиците. Социалният мир е пред взрив. Това каза синдикалният лидер на МВР Илия Кузманов по БТВ.

Отиваме към по-лошо, благодарение на политиците. Допусна се дисбаланс  в заплащането от предишното ръководство  на МВР. Те успяха да прекарат непрецизна  реформа. Тя не е аргументирана. Всички работещи групи са засегнати. Създаването на предприятието е отложено с една година. Грешките са на предишното ръководство на МВР.

Целта на тази реформа остана неясна. Политиците трябва да се радват, че в МВР работят високообразовани хора. Отчитаме момента, че предстоят избори. След това обаче няма да има толеранс, заяви Илия Кузманов в отговор на въпрос дали полицаите ще излязат на протест.

617 лв . е на-ниската работна заплата за човек на терен. А лицата с трудови правоотношения са с 1360 лв. Те не са виновни за това. Толкова голям е дисбалансът . Не вярвам да е имало изобщо идея за реформа. Има намаление на заплатите спрямо предишен период.
Според Илия Кузманов големият проблем е, че новоназначените започват с по-високи заплати от хората, които са работили до момента, а на тези с по-малък стаж са им се увеличили заплатите с до 80 лв., а отпуската им е паднала до 20 дни.

Лицата, работещи по трудови правоотношения, също са в сериозен дисбаланс с по 300 – 400 лв. разлика в заплатите на хора, които работят в една стая една и съща работа, допълни синдикалистът.

ОТ ФОРУМА:
Синдикалистите понякога не са достатъчно откровени. Защо сега вместо бившата им принциПАЛКА да е на осмо място в листите не направиха необходимото да я няма въобще? Бая министри се смениха – и на здравеопазването, и на образованието… Чак е обидно да си представи човек, че свестните хора в системата са толкова малко, че да не търкулнат бъчва. Страшно нещо е да се приказва за взривове сред бурета с барут едва, когато падне завесата.
Фрог нюз

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

свещ

Тъжна вест: Отиде си голям български поет! СНИМКА

март 29, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
парите

Енергийно дружество предупреди за голям проблем със сметките за ток от 1 юли

март 28, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024