1488107282-cid-ii-it4b1z691-1572dcb41de9dc66
Може и положението в нашата страна да не е чак толкова критично, колкото през кризисната 2008 г., но оцеляването на фирмите продължава да е доста тежко. По тази причина през миналата година е регистриран бум на фалитите – двойно повече отколкото през кризисната 2008 г., сочат данните на Агенцията по вписванията. Икономистите пък вече виждат спад в броя на заетите с около 20 000 души, пише Inews.
Ето резултатът от „отличното“ управление на Греб! После защо ги наричат гробари!

Странното е, че държавата отчита по-добра среда. Собствениците на компании обаче са категорични, че малкият и средният бизнес още са в затруднение.

„Кредитите допълнително утежняват ситуацията, банките ни притискат”, казва собственик на фирма пред bTV.

Според анализатори, много компании спират да функционират, но така и не обявяват несъстоятелност заради тежката процедура, а броят на работниците се намалява поетапно. Най-голям бил рискът за хората без квалификация. Еспертите прогнозират, че работните места, който ще се разкрият през 2017 г. ще бъдат за специалисти, a броят на трайно безработните ще продължи да расте.

„Шокът при фалит на по-голямо предприятие е осезаем, защото много често по веригата изгърмяват други и малки и средни предприятия. В тези случаи е трудно възстановяването на местния пазар на труда”, посочва икономистът Явор Алексиев.

ОТ ФОРУМА:

За сметка на това пък техните места се заемат от чуждестранни инвеститори, които идват на талази заради… построените магистрали и пътища от Бат Бойко и Лиляна Убавицата!!! Изобщо .. кво рабирате вие, бе ей

По време на управлението на Калинките само през първия им мандат над 30 000 фирми /основно дребни и средни!!!/ фалират на година, а 47 % от Останалите осигуряват само един човек – собственика и се надяваха да си замине Дянков за да могат да се съвземат. Дянков и Бойко са за затвора ама директно, без съд и присъда. Правителството им наистина ще остане в историята НО КАТО НАЙ-НЕКАДЪРНОТО ОТ ХАН АСПАРУХ ДО НАШИ ДНИ. За народа хич не им пукаше не им пука и сега, не се заблуждавайте.

Гепят парите , пишат фирмата на някой мангал , дето гащи няма на гъза си и – фалит

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/ikonomika/plasheshcha-statistika-za-biznesa-bum-na-firmenite-faliti-prez-minalata-godina_news491402.html