Политика

US конгресмен хвърли бомба: Македония не е държава, България и Косово да си я поделят, скоро ще обсъдим промяна на границите на Балканите!

US конгресмен хвърли бомба: Македония не е държава, България и Косово да си я поделят, скоро ще обсъдим промяна на границите на Балканите!

Македония0000300931-article2
Американският републикански конгресмен Дейна Рорабейкър се обяви за смяна на границите на Балканите и подялбата на Македония. „Създаването на македонска държава се провали и в момента съществуват всички условия тя да бъде поделена между нейните съседи, включително Косово и България“, каза Рорабейкър в интервю за албанската телевизия „Визион плюс“, пише БГНЕС.

„Според мен Македония не е държава. Съжалявам, но тя не е държава. При тях има толкова голямо разделение, че никога в бъдеще няма да могат да живеят заедно. Поради тази причина косоварите и албанците от Македония трябва да бъдат част от Косово, а останалата част от Македония трябва да бъде част от България или от някоя друга държава, за която те смятат, че са свързани. При нас съществува идеята, че трябва да се подкрепя Македония, защото някой преди 30 години е взел решение за подобна конфигурация след разпадането на Югославия, но това не означава, че тази идея е валидна и днес“, каза още конгресменът.

На въпроса дали новата администрация на президента Доналд Тръмп подкрепя подобна идея Рорабейкър казава следното: „Аз имам влияние върху външната политика и на следващите заседания на Комитета по външна политика ще обсъдим въпроса за промяната на границите на Балканите с цел те да имат смисъл и да доведат до мир“.

Рорабейкър подчерта, че не е притеснен от намесата на Русия на Балканите, въпреки че има индикации за такава.

БГНЕС, БЛИЦ

http://www.blitz.bg/analizi-i-komentari/amerikanski-kongresmen-makedoniya-ne-e-drzhava-blgariya-i-kosovo-da-si-ya-podelyat-skoro-vv-vashington-shche-obsdim-promyana-na-granitsite-na-balkanite_news486103.html

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024