Политика

Е. Михайлов: „ДОСТ не е етническа партия, тя е за НАТО и ще предлага антикомунистически закони!“

Е. Михайлов: „ДОСТ не е етническа партия, тя е за НАТО и ще предлага антикомунистически закони!“

кАНАРЧЕevgeniij-mihaijlov-studentite-skochiha-sreshtu-restavraciqta-na-komunizma-1776441_27613
ДОСТ не е етническа коалиция, тя ще прескочи 4-процентната бариера, за да предлага десни политики и да наложи антикомунистически закони, казва кандидат-депутатът

 

Осъдително и престъпно ли е да поднесеш цветя на жертви на комунистическия режим.

 

Всички в България се занимават с ДОСТ и Турция, а не с това, че консултации в Русия доведоха да избирането на президента Радев.

 

Това коментира Евгений Михайлов, кандидат за депутат от гражданската квота на ДОСТ по Нова ТВ.

 

Той отговори на въпрос за участието на турския посланик в клип на партията, който бе спрян от СЕМ. Според него турският дипломат е хванат в кадър по време на масова сцена на поднасяне на цветя пред жертвите на Възродителния процес и е част от едно огромно множество от няколко хиляди души, които искат да има памет да миналото, предаде «Фактор».

 

„ДОСТ не е етническа коалиция. Ако тя прескочи 4-процентната бариера,  ще може да предлага десни политики и да наложи антикомунистически закони”, аргументира се още Михайлов и добави, че по време на последната му обиколка в Родопите е бил посрещнат радушно и със сълзи на очи.

 

„Всички говорят за ДОСТ, но никой не говори за „Атака“, която в момента също се явява на избори, а преди години откри кампанията си в Москва, на руски език“ припомни още той.

 

Кинорежисьорът отговори и на въпроса — допустимо ли е турски министър да агитира за българска партия. Михайлов посочи, че все още няма точен превод на думите на турския социален министър, но все пак той изразява отношение към близо половин милион български граждани, които в годините на комунизма бяха насилствено изгонени от родината си.

 

Кандидат-депутатът се аргументира, че България и Турция са партньори в НАТО и едва ли на турската страна ще и е безразлично, дали до себе си има европейски съсед или зависима от Русия страна, ориентирана към Евразия. Според не без значение е и фактът, че гласовете на българските турци и мюсюлмани в продължение на 27 години са монополизирани от ДПС и Сараите, които са творение на тайните комунистически служби и днес обслужват техните обръчи.

 

Евгений Михайлов изрази още учудването си, че българските медии са се вторачили в ДОСТ и нейния лидер, а мълчат гузно, че други партии провеждат открита московска и антибългарска политика у нас. Нелогични били и двойните стандарти — преди време, в продължение на години партиите и медиите мълчаха когато ДПС получаваше и гласове и щедри помощи от Турция, а Доган внушаваше, че българският път към Европа минава през Босфора.

 

Поръчковите медии правят огромна безплатна реклама на ДОСТ, хората в районите на страната усещат истината, не се поддават на манипулации, защото не искат повече да бъдат управлявани като стадо.

 

За мен лично спекулации са и внушенията, че ДОСТ е някакъв проводник на турски интереси у нас. В Програмата на партията ясно е записано, че тя твърдо ще отстоява единството и цялостта на България, добави Михайлов.

Нюз фронт

Политика

More in Политика

phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024