Политика

ИЗВЪНРЕДНО! Гърми жесток скандал: Бойко Борисов съди Корнелия Нинова за изявлението й „Ти си крадец“!

ИЗВЪНРЕДНО! Гърми жесток скандал: Бойко Борисов съди Корнелия Нинова за изявлението й „Ти си крадец“!

 

borisov_ninova

 

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов завежда съдебно дело срещу председателя на БСП Корнелия Нинова. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Искът на Борисов срещу Нинова е заради изявлението й по негов адрес „Ти си крадец“, направено тази сутрин в ефира на Нова телевизия.

С това си изявление Нинова накърнява честта и достойнството на Бойко Борисов и нарушава закона. В момента адвокатите на Борисов вече работят по изготвянето на съдебния иск и той ще бъде внесен в Софийския градски съд до края на днешния ден.

Присъдените средства по иска Бойко Борисов щял да дари за благотворителност.

„Цялата истерия около изказването „демокрацията ни отне много“ е пълна фалшификация. Тълкуванието е демокрацията като исторически преход. Бяхме в Хасково, където казах, че Елена Йончева е лицето на демокрацията, защото обяви, че Борисов е крадец. Бойко Борисов пусна SMS да бъде уволнен Иван Гарелов“, са точните думи на Нинова от сутрешното й интервю днес.

Ето какво още каза Нинова:

„Решения, които трябва да се вземат веднага са: Влизайки в МС, ще отменя постановление 208 за заселването на бежанци, ще прекратя концесията за „Летище София“, веднага ще оттегля жалбата на МС срещу увеличението на винетките, ще призова Радев за консултативен съвет по национална сигурност“.
„Знаем с кого не бихме се коалирали. Голяма коалиция е невъзможна, за да се спре с тази спекулация. Най-близки сме по платформа с Патриотичния фронт. Нямаме общи планове с г-н Марешки, в тази работа има чистота и принципи. Не съм се виждала с г-н Доган, с г-н Карадайъ съм говорила наскоро. Тълкуването на Борисов на писмото на Доган е много елементаризиранo. Два пъти направихме грешки в коалиции с ДПС, трета няма да има“, отсече червеният лидер.

http://www.blitz.bg/politika/ninova-obyavi-3-plana-za-pobeda-na-izborite-i-razkri-kakvo-shche-napravi-prvo-sled-kato-poeme-vlastta_news498251.html

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024