Политика

Марешки събра очите на политици и електорат: Аз министър няма да ставам, искам да съм премиер!

Марешки събра очите на политици и електорат: Аз министър няма да ставам, искам да съм премиер!

мареш1478512603-dsc-0170jpg
Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки поиска премиерския пост в държавата. На пресконференция днес на въпрос от журналист кой министерски пост би го удовлетворил спечелилият 4.15% от вота Марешки отговори: „Министър-председателския“.
„Това, с което се занимавам, рано или късно, става номер едно“, обясни той и показа, че министерски пост би бил под нивото му: „Аз министър няма да ставам“. Марешки обаче бе категоричен, че има достатъчно подготвени хора за всички министерства и посочи за пример икономиката, енергетиката, здравеопазването, МВнР и МВР. Неговото условие за участие в управленска коалиция е реално участие във властта.
„Не се срамуваме да излезем с лицата си“, заяви той и подчерта, че не дава подкрепа на никого, а иска равноправно участие във властта. Все пак лидерът на „Воля“ заяви, че не разпределянето на постове, а обединението около цели би могло да осигури стабилно правителство.
„Най-важното е формиране на стабилно правителство, но то не може да бъде направено на принципа „3-5-8“ или „две министерства за този, три – за онзи“. Стабилно правителство може да бъде направено само около няколко стратегически цели. Две такива могат да бъдат България да започне най-накрая правилно и в полза на българския народ и държава…
Вторият проблем, около решението на който трябва да се обединим, е демографската криза. Правителството и парламентът трябва да направят 10-годишна стратегия за решаването на този проблем“, заяви Марешки. На въпрос с коя партия или коалиция не би управлявал, той посочи коалицията „АБВ – Движение 21“, но не изключи ДПС. По повод АБВ и Движение 21 той заяви, че това били „пенсионирани на президентските избори партии“, които сега се опитали да възкръснат.
Към пенсионираните той прибави и СДС – този проект „най-после“ приключил и сега, чрез „Воля“, имало шанс за истинска демократична партия в парламента. Лидерът на „Воля“ заяви още, че е очаквал с 10% повече, но кампанията срещу тях, черният пиар и фалшивите новини отказали хората да гласуват. Той щял да обжалва резултата от изборите, защото имал сигнали, че „поне 20-30 хиляди гласа за нас са били направени невалидни“.
С тези гласове може да имаме 5-6%, предположи той. Марешки обяви, че ще се откаже от имунитета си като народен представител, за да отиде в съда с документи и да се довърши „скалъпеното дело“ за регистрацията на „Воля“. Не съм влязъл в парламента, за да се крия, отсече той.
http://www.blitz.bg/politika/mareshki-se-iztsepi-az-ministr-nyama-da-stavam-iskam-da-sm-premier_news499558.html

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024