Политика

Намесата на Турция в нашите избори е факт, което е недопустимо! Но призовавам за спокойствие!

Намесата на Турция в нашите избори е факт, което е недопустимо! Но призовавам за спокойствие!

0074302001478470307_574800_600x458

 

„Турция е наш съсед, приятел и партньор. Ние държим да имаме едни добросъседски отношения, но намесата на Турция в нашите избори е факт, което недопустимо. Никой няма право да пренебрегва нашите закони. Искам да призова за повече спокойствие. Българските институции и компетентните служби работят за пресичане на всяка намеса, като се ползват с моята подкрепа. Важно е и ние как поставяме този въпрос пред ЕС.

На 9-ти март заявих нашата позиция, вчера проведох среща с посланиците на Германия, Франция и Холандия и споделих, че ескалацията между Турция и Европейския съюз ескалира най-много върху нас“, заяви Радев по повод явната намеса на Турция в интервю на запис за „Панорама“ по БНТ.

 

За санкциите срещу определени хора в Русия, Радев заяви, че неговото мнение е ясно. „Те повече вредят като разединяване в Европа. Друг е въпроса, че те трябва да се решават на политическо ниво, а на този съвет те не бяха на дневен ред. Трябва да има еднинно консулидирано решение от българския парламент, президента и министерски съвет“, заяви Радев.

 

Ескалацията на напрежението ЕС – Турция рефлектира най-силно върху България – това казал Радев на посланиците на Германия, Франция и Холандия, с които се срещнал вчера.

 

„Българските мюсюлмани са неразделна част от нашето общество. Те са наши сънародници. Институциите трябва да работят за тяхното интегриране в противовес на опитите отвън да бъдат капсулиране“, катгорично заяви Радев.

 

Санкциите вредят на Европа, разиденяват я, смята президентът. Но те не стояли на дневен ред на този съвет, на който присъствал в Брюксел.

 

„Ние трябва да следваме нашия интрес. Никой няма право на монопол върху истината – нито Западът, нито Русия“, каза държавният глава.

 

На въпрос има ли как да взима решения, от които да бъдат доволни всички, Румен Радев каза: „Никога няма да са доволни всички. Но държавата трябва да се развива така, да се създаде такава среда, че всеки да може да се развива тук. Защото, ако не създадем такава среда, младите българи сменят средата!“

 

„Нашето общество, за съжаление, е разединено. Сега, в предизборната ситуация политиците допълнително екзалтират. Те се хранят с това разединение, но нека не забравят, че само след няколко дена ще седнат един до друг и ще трябва заедно да вземат решения за България“, каза още Радев.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Rumen-Radev–Namesata-na-Turtsiya-v-nashite-izbori-e-fakt–koeto-nedopustimo–Prizovavam-za-spokoystvie/123019/2/0

Политика

More in Политика

ezgif-3-228be48fba

Изтече таен запис №3 на Кирил Петков: Даваме Горанов на „Магнитски“… АУДИО

май 21, 2024
пееф

Пеевски: Нещата са чудовищни! Асен Василев искаше да е премиер, Христо Иванов – президент

май 21, 2024
phpbcuamt_559x345

Радев: Победа над Русия е невъзможна, продължаването на войната в Украйна не е изход

май 18, 2024
c5f5f63fd2304e109b375828b933ed2f

Борисов: Направих сглобката, за да успокоя държавата, ПП не искат да си признаят големия балон, който се наду

май 17, 2024
Image_17946323_40_0

Радев с първи думи за мелето с Кирил Петков, ще вземе ли главата на шефа на НСО

май 17, 2024
big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024