Политика

Нечувано! ДОСТ дава на прокурор полицията в Кърджали заради конфискуваните пакети за купуване на гласове!

Нечувано! ДОСТ дава на прокурор полицията в Кърджали заради конфискуваните пакети за купуване на гласове!

дост-прок1460398620payimage1

ДОСТ дава на прокурор полицията в Кърджали, заради отнетите вчера 400 пликчета, с логото на партията, пълни с продукти.

В позиция на Централния предизборен щаб на коалицията се казва:

Във връзка с полицейската акция в Кърджали, при която противозаконно са отнети 400 пакета – собственост на ДОСТ, надлежно фактурирана и заплатена по банков път със средства на Обединение ДОСТ, председателят на Общинския съвет на партията в Кърджали г-н Рашит Рашит подаде Жалба до Окръжния прокурор срещу противозаконните действия на полицията.

Към жалбата, която съдържа официалната позиция на Областния предизборен щаб на ДОСТ Кърджали, бихме добавили категоричната си позиция:

1. Действията на полицията, освен че са незаконни, представляват груба намеса на МВР в Изборите за 44-то Народно събрание;

2. Полицията съвместно, в координирана акция с медиите на Пеевски повтаря сценария от Костинброд` 2013, като внушава на обществото предполагаеми бъдещи действия на Обединение ДОСТ за „незаконно раздаване на хранителни продукти“;

3. Полицията проявява арогантна избирателност, като си затваря очите не пред „предполагаеми бъдещи действия“, а пред документирани актове на раздаване на храни в торбички с логото ДПС от ДПС пред очите на всички, в това число и на полицията. Обърнете внимание, че това прави не който и да е, а кандидатът за народен представител (8-ми в листата, председател на Общинския съвет в Джебел и председател на Общинския съвет на младежко ДПС в Джебел г-н Сейфи Мехмед Али)


Местан с посланика на Турция в България

Явно ДПС са недосегаеми за полицията, която дори ги закриля, а в същото време извършва истинска репресия спрямо Обединение ДОСТ.

Единственият резултат от действията на полицията е лишаването на няколкостотин крайно бедни семейства от Кърджали от хранителни продукти от първа необходимост. Настояваме полицията да възстанови незабавно противозаконно отнетата собственост на Обединение ДОСТ. Ние поемаме категоричен ангажимент, че тези 400 пакета ще бъдат раздадени след изборите на 26 март.

Г-н министърът на вътрешните работи Пламен Узунов, вицепремиерът ген. Стефан Янев, отговорен за изборите, и министър-председателят проф. Огнян Герджиков дължат отговор на въпроса така ли ще гарантират честността и прозрачността на изборния процес, или ще се окажат верни оповестените в медийното пространство твърдения, че ДПС си има МВР министър в служебното правителство като отплата за подкрепата в президентските избори.

News Front

Политика

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024