Политика

Нинова отново кръстоса шпага с генсека на ЕНП А. Лопес: За втори път поучавате българите, пряко се месите в изборния процес!

Нинова отново кръстоса шпага с генсека на ЕНП А. Лопес: За втори път поучавате българите, пряко се месите в изборния процес!

 

НИНОВАzx620y348_2859774

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към генералния секретар на ЕНП, който подкрепи днес партия ГЕРБ и Бойко Борисов.

Нинова упреква Лопес, че за втори път се меси във вътрешните работи на България и показва неуважение към българския народ.

Ето и целият текст на изявлението на Корнелия Нинова:

Г-н Лопес,
За втори път се месите във вътрешните работи на суверенна България и показвате неуважение към българския народ. Първият път заявихте: „смирено очаквам, че на предстоящите избори българските граждани ще Ви покажат, че не сте способна да поемете огромната отговорност за управлението им“.
Днес вече не очаквате смирено, а пряко се намесихте в изборния процес. Говорите за демокрация, но грубо нарушихте поне два демократични принципа – за ненамеса във вътрешната политика на друга държава и вторият – нарушихте законите на страната, за което сезирам СЕМ и ЦИК.

Питам Ви, Вие от каква позиция поучавате българите? Вашето управление не ни доведе до единен и силен Европейски съюз, с равноправни граждани в него.

Днес, Вие предлагате Европа на две скорости и ни слагате във втората. Не ние, а Вашето управление докара евроскептицизма и популизма. Разбирам, че със зъби и нокти браните статуквото в България и послушния и удобен Борисов.

Затова Ви заявявам, че няма да променя позицията си за:
1. Единен и силен Европейски съюз, а не такъв, в който слагате България във втората скорост
2. Уважение към българския народ- като към равноправен на вашите народи.
3. Равнопоставено партньорство с другите европейски лидери, а не послушание и превиване на гръб пред Вас.

Корнелия НИНОВА 
Председател на НС на БСП

Припомняме, че днес в ефира на БиТиВи главният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес заяви:Написах писмо до лидера на БСП Корнелия Нинова не за да я обвинявам, а за да й обясня  начина как се правят нещата в Европа, защото според мен тя не знае.

 С нейните декларации другите държави не виждат Нинова, а България, а аз не искам страната да има толкова лош имидж навън. Надявам се, ако стане премиер напълно да промени подхода  си, не всеки ден да вини Брюксел.

Много пъти съм бил в България и винаги искам да дам да се разбере ясно, че българският народ ми е на първо място, а на второ място е политиката. Подкрепям Бойко Борисов и ГЕРБ, защото това е най-доброто за България. Не съм се заяждал с никого, казах на Корнелия Нинова, че не може да нарича опонентите си „предатели“, недопустимо е, а и виждам, че тя не е наясно как стоят нещата в Еввропа. В европейските държави никой не познава Нинова, а ако тя спечели, България ще има лош имидж“.

Eпицентър

http://epicenter.bg/article/Korneliya-Ninova-kam-Antonio-Lopes–Za-vtori-pat-proyavyavate-neuvazhenie-kam-balgarskiya-narod-/123650/2/0

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024