Политика

Престъпна схема ! На вниманието на гл. прокурор Сотир Цацаров: Ненчев възнаградил със 160 бона любим генерал на вожда!

Престъпна схема ! На вниманието на гл. прокурор Сотир Цацаров: Ненчев възнаградил със 160 бона любим генерал на вожда!

a911e734e8b6fc6ac1bb09fe8ff7c791

На вниманието на главният прокурор Сотир Цацаров: НЕНЧЕВ ОЩЕТИ ДЪРЖАВАТА!ВИЖТЕ ПРЕСТЪПНАТА СХЕМА ТУК !Водачът на листата на ГЕРБ в област Пловдив ген. Константин Попов лапнал близо 160 000 лева при пенсионирането си, от които над 40 000 лева са незаконно взети. Почти 160 000 лева получил ген.  Константин Попов, след като самоволно напусна поста началник на отбраната в края на м.г. за да пристане на Бойко Борисов за парламентарните избори. Заповедта за отчисление от списъчния състав на войската и изплащането на парично обезщетение по закон под формата на 20 брутни заплати е подписана от набедения за военен министър и подсъдим в момента земеделски лидер Николай Ненчев.НЕНЧЕВ ВЪЗНАГРАДИЛ СЪС 160 БОНА ЛЮБИМ ГЕНЕРАЛ НА ВОЖДА

Когато бившият командващ на ВВС ген. Румен Радев подаде оставка и се пенсионира, Ненчев публично го унижи от парламентарната трибуна, като отговори на инсцениран от реформаторите блок какво обезщетение е получил. И лицемерно се възмути, че е взел 130 000 лева.Това е така, но парите на бившия военен пилот №1 са изработени съвсем честно. Докато ситуацията с Малкия Мук, както наричат Попов в МО, който го гони параноична жажда за власт, е съвсем друга.

Според заповедта на Ненчев той е взел 96706 лв.
Под формата на 20 брутни месечни заплати.
В тази сума влизат и бонусите, които е получавал като летателни- близо 8000 лева.
Те обаче са незаконни, тъй като ген. Попов няма летателна годност от 2008г., не е преминавал регулярните годишни медицински изпитания, които са задължителни, особено за боен пилот, за какъвто претендира той.

А не ги преминава, защото няма да ги издържи, тъй като е зле със сърцето и има забрана за полети.

Този факт е обществено достояние, но когато ГЕРБ управлява всичко е позволено на любимците на Баце. За тях законите са като „врата у поле“, пред която се спират само баламите, тоест простолюдието.
Докато тарикатите, облечени от ГЕРБ с власт, я заобикалят.

В доклад на инспектората от 2015г., подписан от тогавашния му шеф ген.
Петър Петров, се сочи че ген. Константин Попов и ген. Симеон Симеонов, който пък води листа на ДПС в София, от 2008г. не преминават годишните медицински прегледи и не би трябвало да получават годност да извършват летателна дейност.
А „летателната дейност“ на Попето е около 50 минути годишно, заключаваща се в това, че го возят на спарка/учебно-боен самолет/ на втора седалка, като чекиран багаж. Той не управлява самолета, а пътува като куфар и се наслаждава на природата.
И заради това реене във висините, като свободен електрон, всеки месец към заплатата му начисляват бонус 378 лв.От 2008г. това прави 36 288лв.

Ако към тях прибавим и тези близо 8000 лв. , влизащи в обезщетението, сумата скача над 44 000 лв. Това са незаконно взети пари, което на юридически език се квалифицира като кражба.
И то от човек, който се гласи да става вицепремиер и военен министър, ако ГЕРБ спечели изборите, както прибързано обяви Цветан Цветанов. Земеделецът Ненчев, разбира се, е знаел всичко това. За нередностите и далаверата, които ген.

Попов върти с летателните, е бил известен не само от въпросния доклад на инспектората, но и с писмо от ДАНС, в което се потвърждават изнесените факти. Но с дебилно дебелоочие Ненчев неглижира тези документи, не ги взема под внимание и оставя ген.
Попов да си разиграва коня, както си иска.
Това пък се нарича „съучастничество в извършване на престъпление“.

ЦаЦаров да разледва Ненчев

Не е зле главният прокурор Сотир Цацаров да се самосезира за случая. Към 20- те заплати на Попов Ненчев е наредил да му се изплатят и 61 523 лева за неползван годишен отпуск. Плюс 720 лева за дрехи. Съвсем наскоро, като кандидат депутат, ген.Попов, който вече за МО е господин никой, тъй като е пенсионер, се обажда и нарежда служебният му шофьор да вземе колата и да го закара във военния санаториум в Хисаря за уикенда. Такава екстра обаче не му се полага, тъй като е най-обикновен простосмъртен гражданин. Скандалът гръмва и военна полиция започва разследване на какво основание Попов ползва кола на МО.

Въпреки, че си има лична.
А и колко му е да хване автобуса или влака. Усетил гафа, тъй като в министерството скандалът набира скорост, Попов поискал да си плати горивото.Това няма как да стане, тъй като МО не е таксиметрова компания и няма как и под каква форма да се заприходят парите.

А става дума за смешните 42 лева, които са се досвидели на бившия генерал да даде, при условие, че е получил от държавата 160 000 лева. Излагацията е пълна. Да е честит на ГЕРБ новият военен министър! Старателно укриван факт е, че като командир на авиобаза Граф Игнатиево по негово време има най-много самолетни катастрофи и жертви.
Последната е от 2012г., когато учебен Миг-29 се разби в нивите край Пловдив.
Слава Богу, че двамата пилоти се катапултираха и оцеляха. Но 42 млн. лв. изгоряха за нищо и отговорност от Попов въобще не е потърсена. Но и тогава управляваше ГЕРБ. Такава е статистиката.

Тя е неумолима, но не вижда бял свят.
А това е само един от случаите, когато Попето е командвал Графа.
Той е известен не само с това, че на парад на 6 май марширува на жълтите павета с десен крак и дясна ръка, но и с постоянните си прищевки към този или онзи генерал или министър да го издигат по-бързо. За него не важат закони и правилници, той ги прескача в името на голямата цел да изпълзи на върха на армейската пирамида. Заради него Ненчев, Кардашевска и сие уволниха йезуитски и предсрочно началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов, за да седне Попето на неговото място.

Това е първият случай в историята на армията, когато военен №1 не си изкарва мандата, и то принудително. Попето обаче не престоя и година, а само десет месеца, на длъжността.
През това време не направи абсолютно нищо за войската.
И изведнъж му хрумна да напусне поста, за да гони Румен Радев в политическата кариера.

Не можа да понесе, че бившият му подчинен стана президент и така уби детската му мечта, към която се надигаше на пръсти и протягаше ръчички, но не успя да я стигне. За да оправдаят прищевките на любимия генерал на вожда, шаманите на Бойковата партия родиха уникален политически „шедьовър“, чрез който да оневинят капризите на джуджето- той напускал, защото искал да даде възможност на новия президент да си избере началник на отбраната, с който да работи, представете си!

Извинете, но това е уникална глупост!
И в Конституцията и в закона за отбраната е записано, че началникът на отбраната е номинация на изпълнителната власт и се назначава от президента, по нейно предложение.

Ало, господа от ГЕРБ, трябва повече да четете и по-малко да слушате заклинанията на вожда! Мандатът на началника на отбраната по никакъв начин не е обвързан с мандата на държавния глава. Стига простотии!

Докога Бойко Борисов ще разиграва и използва държавния апарат според ситуацията и както му е угодно.
Никъде, в нито един нормативен акт, не пише, че като си отиде президентът, с него си отива и началникът на отбраната.
След като приключи четиригодишният мандат на началника на отбраната, се избира друг.
Това е. Всичко останало е власт за лична употреба.

източник: http://wars.bg/%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%BE%D1%82%D0%B8%D1%80-%D1%86%D0%B0%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D1%87%D0%B5%D0%B2/

По повод написаното бившият военен министър Николай Цонев коментира във фейсбук:

Прочетох статията и проверих в ЗОВС, в изменението му през 2009 г. предвидихме да запазваш отпуската до две години.Сега го няма!?! Интересно ми е, за колко години му е платена отпуската???
Не е зле главният прокурор Сотир Цацаров да се самосезира за случая. Към 20- те заплати на Попов Ненчев е наредил да му се изплатят и 61 523 лева за неползван годишен отпуск. Плюс 720 лева за дрехи. Съвсем наскоро, като кандидат депутат, ген.Попов, който вече за МО е господин никой, тъй като е пенсионер, се обажда и нарежда служебният му шофьор да вземе колата и да го закара във военния санаториум в Хисаря за уикенда. Такава екстра обаче не му се полага, тъй като е най-обикновен простосмъртен гражданин. Скандалът гръмва и военна полиция започва разследване на какво основание Попов ползва кола на МО.

https://www.facebook.com/Nickolay.Tsonev.Nova.Alternativa/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024