СВЯТ

Разкриха кой е касапина от Лондон – ВИП звезда на радикалния ислям на Острова! Вижте реакциите на ИДИЛ! (ВИДЕО/СНИМКИ)

Разкриха кой е касапина от Лондон – ВИП звезда на радикалния ислям на Острова! Вижте реакциите на ИДИЛ! (ВИДЕО/СНИМКИ)

1490212121-1
Полицията в Лондон съобщи името на терориста, който днес окървави Лондон. Това е Абу Иззадеен, по-рано използващ името Тревър Брукс. Тревър Ричард Брукс е роден на 18 април 1975 година и вече е попадал в полезрението на английските власти. През 2006 г. е съден за разпространяване на тероризъм и е признат за виновен две години по-късно. През 2009 г. влиза в затвора за четири и половина години.
Брукс е известен с това, че е бил говорител на ислямистката екстремистка организация „Ал Гураба“. По информация на израелския „Канал 1“ в близкото минало той е правил опит да се присъедини към „Ислямска държава“. През 2008 година Абу е бил в затвора, защото е призовавал за атаки във Великобритания и САЩ.
Също е събирал средства за терористични групи, като „Ал Мухаджирун”. По информация на в. „Гардиън“ Брукс се е радикализирал докато е бил само на 17 години, когато се е срещнал с известните във Великобритания ислямистки проповедници Омар Бакри Мухамед и Абу Хамза.
По професия терористът е електротехник. Женен е, има три деца. Последно е забелязан през ноември 2015 г. Тогава е бил задържан от унгарската полиция във влак, пътуващ за Букурещ – Румъния, защото не е могъл да бъде идентифициран. Информация за него се съдържа и в Шенгенската информационна система за сигурност. Абу Хамза е един от така наричаните във Великобритания проповедници на омразата. В клип, качен в интернет, Абу обяснява, че тероризма е неделима част от исляма.
ВИДЕО:
Поддръжниците на терористичната групировка „Ислямска държава” радостни приветстваха нападението в Лондон с мемета и снимки в социалните мрежи. Към момента обаче никой не е поел отговорност за атентата, включително и ИДИЛ. Скорошни постове в групи и канали, свързани с ИДИЛ, са избухнали с хвалби на атаката, наричайки я „благословена”. Публикувана е и снимка на горящия Биг Бен, а надпис гласи: „Скоро битката ще се води на ваша земя”. Нападението бе извършено точно година след атентатите в Брюксел.
View image on Twitter

СВЯТ

More in СВЯТ

тръмп-1

Грешка или не? Тръмп пред европейски лидери: Украйна е част от Русия

април 23, 2024
володин

След решението на САЩ за руските активи Русия има всички основания да конфискува западни активи

април 22, 2024
сакс

Милиардерът Дейвид Сакс: Разпадът на Украйна е неизбежен, въпреки новите 60 милиарда от САЩ

април 21, 2024
конгрес-сащ

Уолстрийт Джърнъл: Новата американска помощ едва ли ще промени кардинално положението на Украйна

април 21, 2024
великден

Гърция нареди на производители и търговци да свалят цените за Великден

април 21, 2024
ezgif-7-2f65cc1242

САЩ разпалват войната в Украйна с нова помощ за Киев от $61 млрд., очакват Москва да развее бял байрак

април 20, 2024