Важно

Соросоиди узурпират и българското председателство на ЕС! 54 организации на чужда хранилка драпат за достъп до неговия бюджет!

Соросоиди узурпират и българското председателство на ЕС! 54 организации на чужда хранилка драпат за достъп до неговия бюджет!

george_soros

Соросоиди узурпират и българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година. Близки до олигархичния кръг “Капитал” родни грантополучатели са използвали суматохата около смяната на властта в президентството и в Министерския съвет, разпускането на Народното събрание и старта на предизборната кампания, за да се вклинят в организация по подготовката и провеждането на българското председателство на Европейския съюз през първата половина на следващата година.

Общо 54 организации, голямата част финансирани с грантове на институт “Отворено общество – София” и компрометираната фондация “Америка за България”, са се амбицирали да получат достъп до бюджета за председателството на ЕС. Макар повечето от 150-те милиона лева, колкото ще излезе българското председателство, да отидат за инвестиции в инфраструктура, ремонти и логистика, няколко десетки милиона са предвидени за културно, медийно и информационно обслужване. Точно към тези пари са апетитите на свързаните и с олигархичния кръг “Капитал” грантополучатели.

Основен двигател на узурпирането на българското председателство е изиграла Весела Чернева, която освен като говорител на Министерството на външните работи по времето на Николай Младенов е по-известна с близостта си до политолога Иван Кръстев. От 2016 г. Чернева е част от Центъра за либерални стратегии, чийто председател на управителния съвет е именно Кръстев.

През март 2016 г. Кръстев и Чернева бяха изобличени от руския телевизионен канал LiveNews, след като двамата са били на аудиенция при Алексей Навални – един от най-яростните противници на руския президент Владимир Путин. Телевизията дори разпространи кадри от охранителни камери в хотел “Меркурий” в Москва, като коментира, че Навални е провел среща с “яростни русофоби” и експерти по организиране на “цветни революции”.

По-късно името на Кръстев бе намесено и с провала на българската кандидатура за генерален секретар на ООН. Свидетели на разговори на “Дондуков” 1 дори разкриха пред „Труд”, че именно на Кръстев е заслугата за подмяната на кандидатурата на българския кандидат Ирина Бокова с тази на близката до Сорос бивша вицепрезидентка на Европейската комисия Кристалина Георгиева.

По всичко личи, че следващата цел на Кръстев е инсталирането на “подходящ” български еврокомисар. Постът е вакантен, откакто Георгиева бе принудена да напусне Брюксел. Освен усвояването на милиони от бюджета на председателството т.нар. Национален форум на НПО за българското председателство на Съвета на ЕС осигурява перфектно прикритие за лобистки натиск върху българското правителство – редовно или служебно, което най-късно през април тази година трябва да излъчи нов български еврокомисар.

“Труд” вече разкри, че лично бившият президент Росен Плевнелиев се е наел да лобира за кандидатурата на Илиана Цанова за наш еврокомисар. Още повече че тя бе вицепремиер в двете служебни правителства, излъчени от Плевнелиев, а за никого не е тайна и изключителната й близост с олигарха Иво Прокопиев.

Друго протеже на олигархичния кръг “Капитал” – неуспялата да се развие като политик Саша Безуханова – също имала амбиции за високия пост, но въпреки многократните й командировки в Брюксел през последните месеци кандидатурата й трудно би била подкрепена. За сметка на това НПО-то на Безуханова – MoveBG – също било включено от Чернева в т.нар. Национален форум на НПО-та за българското председателство.

По всичко изглежда, че лобисткият натиск на соросоидите е бил толкова силен, че служебният вицепремиер, отговарящ за подготовката и провеждането на българското председателство на ЕС Деница Златева, е поддала. “Неправителственият сектор ще бъде включен по ясен и конкретен начин в работата по подготовката на председателството”, заявила Златева, цитирана не от пресслужбата на Министерския съвет, а от НПО-то на Весела Чернева. Според информацията, посветена на среща на служебния вицепремиер с Весела Чернева и още две представителки на неправителствени организации, Златева обещала до две седмици да бъде предложен механизъм за координация на НПО-та по теми, свързани с приоритетите на председателството.

Подобен подход за провеждането на официални срещи в неясен формат с представители на определени НПО-та автоматично поставя техните представители в привилегирована позиция спрямо целия неправителствен сектор у нас и може сериозно да компрометира процеса на подготовката на българското председателство.

Ситуацията на служебния вицепремиер Деница Златева се усложнява и от факта, че срещата й с изявен представител на интересите на Сорос у нас, а и в Европа, сериозно се разминава със заявеното от държавния глава Румен Радев при полагането на клетва в Народното събрание на 19 януари 2017 г., който по категоричен начин изрази отношението си към “бизнес партии, лабораторни политически проекти, чуждопоклоннически формации”. Освен това Златева като единствен представител на БСП в служебното правителство поне досега не е демонстрирала несъгласие със заявеното намерение на лидера Корнелия Нинова, ако спечели изборите, да предложи вдигане на европейските санкции срещу Русия.

Фактът, че официален представител на държавата е декларирал готовност да допусне “чуждопоклоннически формации”, част от които свързани с Джордж Сорос, до подготовката на българското председателство на ЕС и затова обществото научава от прессъобщение на въпросните НПО-та, а не от Правителствената информационна служба, освен че противоречи на всички принципи за прозрачно управление, разкрива и методите за натиск на лобистите и издава несигурност. Може би служебният вицепремиер е била притеснена от евентуалната негативна реакция на съпартийците й, на които едва ли ще им стане приятно, ако разберат, че техните кадри във властта се договарят със соросоиди или че за медиен съветник Деница Златева си е взела работила за имиджа на Росен Плевнелиев през последните две години бивша репортерка от една от медиите бухалки на олигарха Иво Прокопиев.

Разследване на

Бултаймс

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022