Политика

Срамота! Скандалите около Поптодорова не стихват! Външно показа ДОКУМЕНТ, с който я направи на пух и прах!

Срамота! Скандалите около Поптодорова не стихват! Външно показа ДОКУМЕНТ, с който я направи на пух и прах!

1490036662-2111322573
Министерството на външните работи обяви с нота за невалиден дипломатическия паспорт на бившия ни посланик в Съединените щати Елена Поптодорова. Причината – трудовите й правоотношения с ведомството са прекратени. Нотата идва броени дни след скандала със скъпа козметика на летището във Варшава. bTV показа документа от 2 март, с който външното ни министерство информира чуждите мисии у нас за промяната в статута на Елена Поптодорова.
Това означава, че на практика тя вече не е дипломат.
От Министерството обясниха, че паспортът на Поптодорова е обявен за невалиден, тъй като тя не е служител на ведомството от ноември 2016 г. През февруари Поптодорова се е легитимирала с дипломатически документ пред полските власти, които я уличиха в кражба на скъпа козметика от безмитния магазин на летище „Шопен“.
На 2 март тя подаде оставка като ръководител на централноевропейския офис на Американския еврейски комитет със седалище във Варшава. Поптодорова нарече случилото се „неволна грешка“.
На 9 март външният министър Ради Найденов подчерта, че тя няма дипломатически статут. „Тя вече не е служител на МВнР, пенсионирана е, не мога да коментирам нищо повече от нейния живот“, каза той.
След скандала президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси покани Поптодорова на работа. В разговор по телефона Паси каза, че договорът й ще започне най-вероятно на 1 април.

Днес бившият ни посланик във Вашингтон не бе открита за коментар. В нотата от 2 март се споменават имената и на още двама български дипломати, чиито документи също са обявени за нелегитимни поради прекратяване на трудовите им взаимоотношения с българската държава.

http://www.blitz.bg/goreshtite-novini/skandalite-okolo-poptodorova-ne-stikhvat-vnshno-pokaza-dokument-s-koyto-ya-napravi-na-pukh-i-prakh_news497575.html

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024