СВЯТ

Г-7 раздават акъл как да се развива една суверенна държава: Русия трябва да бъде част от сирийския преход!

Г-7 раздават акъл как да се развива една суверенна държава: Русия трябва да бъде част от сирийския преход!

zx620y348_2951874
Страните от Г-7 заявиха единодушно, че Русия не бива да бъде изолирана, а да бъде част от сирийския преход.
Приключи срещата на външните министри на страните от Г-7 в италианския град Лука. Беше подписана обща декларация относно борбата срещу тероризма и “Ислямска държава“, въпроси, засягащи Либия, Ирак и Сирия, където военните конфликти да бъдат избегнати, предаде БНР.
Коментар от форума:
Седемте гъ** да решават сложно за тях уравнение, не било уравнение ами сметка без кръчмар!
Конкретно за Сирия, се смята, че мирното решение на кризата там е невъзможно, докато на власт е президентът Башар Асад.На пресконференция домакинът на Г-7 министър Анджелино Алфано направи пояснения по темата. Г-7 смята, че единственото решение на кризата в Сирия е политическо, каза италианският външен министър след извънредната среща по сирийския въпрос в Лука с външните министри на Турция, Арабските Емирства, Саудитска Арабия, Йордания и Катар.

Бъдещето на сирийския президент Башар Асад не може да се реши за един ден, защото изисква продължителна и обширна дискусия, уточни още Алфано.

Той обясни, че след американската интервенция, са се появили положителни условия за извършване на политическия процес в Сирия – най-добрата възможност за излизане от кризата с привличането на Русия за мирното решаване на създалата се ситуация и военния конфликт да бъде избегнат.

Русия не бива да бъде изолирана, а да бъде част от сирийския преход и Г-7 е единодушен по тази точка, изтъкна Анджелино Алфано, подчертавайки значението на диалога с руската страна.

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън допълни: Искаме да облекчим страданията на сирийския народ. Искаме да създадем бъдеще за Сирия, което е стабилно и сигурно.

Русия може да бъде част от това бъдеще и да играе важна роля или може да поддържа съюза си с тази група, която според нас няма да служи на интересите на Русия в дългосрочен план.

След Г-7 Тилърсън отпътува за Москва.

По-рано днес в руската столица руския президент Владимир Путин и премиерът Дмитрий Медведев се срещнаха с италианския президент Серджо Матарела.

Теми на официалното му гостуване бяха взаимният икономически и културен интерес и обмен, както и въпросът за Сирия.

Позицията на Италия е за мирното решаване на кризата с участието на руската страна и да се остави на сирийския народ да реши бъдещето си, така както бе изтъкнато на Г-7 в град Лука.

Въздушното пространство над Сирия не е затворено, но желаещите да го нарушат без разрешение, го правят на своя отговорност.
Сделка с Русия за Сирия от позицията на силата и „превъзходството на международната общност“ няма да стане. Русия не продава своите принципи, тъй като не става дума за Асад, а за миропорядък и начин на установяване на баланси в света. Западът не може да разбере, че Русия е суверенна държава, а не васал на САЩ, какъвто представлява целия „зоопарк“ наричан най-общо Запада, където има строга йерархия , а малките и слаби държави нямат глас…
Дир бг

СВЯТ

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024