ИНЦИДЕНТИ

Експертите на Bellingcat: Три години Киев лъже, а Западът маже! Истината: Украински „Бук“ е свалил малайзийския „Боинг“ с 300 души на борда! (ВИДЕО)

Експертите на Bellingcat: Три години Киев лъже, а Западът маже! Истината: Украински „Бук“ е свалил малайзийския „Боинг“ с 300 души на борда! (ВИДЕО)

1491410067-wf
Почти три години след катастрофата на малайзийския „Боинг” става ясно, че официален Киев е лъгал, твърдейки, че в момента на трагедията в зоната на така наречената негова антитерористична операция не е имало украински ракетни системи „Бук”. Специално внимание изисква факта, че информацията, която фактически унищожаваща от корен линията на защита на Киев (именно отсъствието на системи „Бук”), бе разпространена не от кой да е, а от известния антируски портал Bellingcat. Става дума за това, че западните пропагандисти за първи път публично уличиха Украйна в лъжа в хода на разследването на обстоятелствата около катастрофата на пътническия самолет, което отдавна е пропито от всевъзможни слухове и твърдения.
Експертите на Bellingcat откриха информация, че в дните преди падането на полет MH17, ЗРК „Бук” на украинската армия се е намирал в Донбас, близо до линията на съприкосновение. Снимки с украинския „Бук” са публикувани в мрежата от капелана на ВСУ Михаил Гредил. Фотосите са съпроводени от геотагове, сочещи, че местоположението е Донбас. Украинската зенитно-ракетна система „Бук”, която се е намирала в контролирана от Киев зона на Донбас дни преди падането на МН17, е била на въоръжение на 223-ти зенитен полк на ВСУ.
До този извод са достигнали експертите на Bellingcat, анализирайки боядисването на комплекса. По техни данни, въпросният ракетен комплекс с номер 210 е на въоръжение на 2-ри батальон на 223-ти зенитен полк на ВСУ.

Заедно с това изданието е успяло да намери видео на прехвърлянето на този „Бук” до Миргород, заснето през април 2014 година. Снимките на комплекса, направени от Грендел, са с геолокация от Ясиноватски район, северно от Донецк. Направени са дни преди катастрофата с МН17. По този начин, признават експертите, украински „Бук” се е намирал в зоната на катастрофата на MH17. Boeing 777, летял от Амстердам за Куала Лумпур, се разби на територията на Донецка област на 17 юли 2014 година. Загинаха 298 души. ВИДЕО:
buk_ot_bellingcat
karta_doneck

ИНЦИДЕНТИ

More in ИНЦИДЕНТИ

Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024
zaloviha-balgari-iztochili-milioni-292

Заловиха банда българи, източили милиони от обезщетения във Великобритания

април 10, 2024
afera

Изтекоха скандални снимки на Коцев и Рашков с контрабандните пачки и „куче касичка“

април 8, 2024
кола върху

Шофьорка обърка педалите на газта и спирачките в Пловдив, „приземи“ колата си върху друг автомобил

април 8, 2024
tova-li-e-balgariia-prebiha-817

Пребиха афганистанец, който от 20 г. живее в София и жена му – българка, посред бял ден пред блока им

март 29, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024