СВЯТ

За истината вкарват в затвора, за лъжата плащат пари! Вижте най-фрапиращите фалшиви новини на Запада!

За истината вкарват в затвора, за лъжата плащат пари! Вижте най-фрапиращите фалшиви новини на Запада!

лъжиFound_in_a_Bottle_Wogel

 

На 13.04.1844 г. най-четеният по онова време американски вестник „New York Sun“ публикува сензацията, че Monck Mason с балон за 75 часа е прелетял над Атлантическия океан. За първи път в човешката история някой е прекосил на балон океана. Тази новина се препечатва и в други вестници и придобива огромна популярност, въпреки че е напълно измислена. „Новината“ е от писателя Edgar Allan Poe, един от пионерите на криминалния и научно-фантастичния роман. Въпреки че Edgar Allan Poe на следващия ден е открил лъжата и съобщил в редакцията, лъжата продължава нагло да се публикува и разпространява от американските медии. (Източник: „Historische Fake News Gerüchte, Hetze und Propaganda“ Tagesschau Stand: 04.04.2017 14:21 Uhr)

Copyright:www.aliceswonderland.eu
Единствената истина от новината е, че Monck Mason е летял с балон през 1836 г. от Лондон до Вайлбург. Както единствената истина за кацането на американските космонавти на Луната през 1969 г. е, че САЩ най-после са успели след СССР, да изпратят астронафти в орбита около Земята.

***

На 04.10.1862 г. Mark Twain публикува в американските вестници статия за открит вкаменял човек с приложена снимка. Въпреки че статията е 100% лъжа, се препубликува от всички американски вестници и се популяризира в целия САЩ. Но през 19-ти век все още не е имало интернет и Фейсбук и американците все още не са могли да разпространяват лъжите си по целия свят.

***

Пак в най-реномирания американски вестник „New York Sun“ през 1835 г. се публикуват серия от статии за открита цивилизация на Луната.

***

На 15.02.1898 г. избухва взрив на борда на американския кораб „USS Maine“ в пристанището на Хавана/Куба. Американците веднага обвиняват Испания, за да започнат война срещу Испания. Както обвиниха Ирак и Афганистан в терористичните актове от 11.09.2001 г., а през 2017 г. обвиниха Сирия за газовата атака. През 1898 г. най-видният американски медиен-магнат William Randolph Hearst поръчва на слугите си да изфабрикуват снимки на взрива, за да може той да организира войната:

„You furnish the pictures. I’ll furnish the war.“
„Вие ще изготвите снимките, аз ще изготвя войната.“

William Hearst

***

Преди започване и по време на Първата световна война, британците публикуват лъжи във вестниците, че Германия имала фабрики, за преработване на човешки трупове – ‘German Corpse Factory’ и германците преработвали труповете на убитите войници в свещи, сапуни.

Най-голямата британска частна телевизия ITV, в предаване от септември 2011 г. използва фрагменти от видео-играта „Arma II“, като ги поднася на публиката за автентични кадри от нападение на IRA върху британски военен хеликоптер.

В „репортажа“ се твърди, че нападението е заснето от самите терористи през 1988 и доказва, че „Муамар Кадафи е снабдявал Ирландската републиканска армия с такива тежки автомати, които са способни даже да свалят хеликоптер“.
Някои зрители забелязват фалшификацията, след което телевизията се извинява за допуснатата „грешка по невнимание“.

***

На 7.12.2011 по време на предизборната кампания в Русия, една от най-реномираните американски телевизии FOX News излъчва репортаж за уличните протести в Москва против Путин и опита за Цветна революция в Русия. Зрители забелязват палми по улиците на Москва палми по улиците на Москва. Както впоследствие се изяснява, заснет материал по време на антиевропейските протести в Гърция се поднася на зрителите за Анти-Путин демонстрации в Москва. И не забравят грижливо да изрежат (кадрират) надписите на гръцки по улиците на Атина.

***

Същата реномирана американска телевизия FOX-News през 2008 г. поканва за участие в директно излъчване грузинки (едната 12 годишна), живеещи в САЩ, които се оказват в Грузия, по време на Руско-грузинската война от 2008 год. Неочаквано американките от грузински произход вместо да заклеймяват Русия като агресор, започват да разказват, че са станали очевидци на бомбардировки от грузински правителствени войски, върху мирното население на грузински градове. Водещият на предаването веднага ги прекъсва под предтекст, че е време за реклама. След рекламата им дава десет секунди и след 3-4 секунди ги изключва.

***

Британските медии, за да не се орезилят както американците, излъчват „директно“ по британските телевизии с Time Shifting (с две минути закъснение), изказвания на шефовете на британските тайни служби: John Sawers от MI6 и Iain Lobban от GCHQ, пред парламента през ноември 2013 год.

***

На 18.07.2013 г. държавната германска информационна емисия „Tagesschau“ коментира присъдата на анти-путин активиста Алексей Навални и съобщава за 20.000 протестиращи в Москва в защита на Навални, като прилага снимка от протестиращи с вестник в ръка от преди една година, в който вестник е публикувано интервю с Навални и негови антисемитски изказвания и протеста не е в защита на Алексей Навални, а срещу него:
Алексей Навални протест срещу Алексей Навални

В този маниер, пропагандният апарат на Запада приписва опашките за хляб през периода на шоковата терапия 1989-1992, на епохата на комунизма 1944-1989.

***

Участниците в протестите срещу добива на шистов газ в началото на 2012 г., протестите срещу казуса със ски пистите на Витоша през декември 2012, протестите срещу монополите в България през февруари 2013 г., са предимно млади, интелигентни хора под 30 годишна възраст.

Казионните средства за масова информация интерпретират протестите като вандализъм на неудачници. За целта се заснемат протестиращите от далече – long shot, след което се смесват с кадри заснети предварително в студио, посредством технологията „Син екран“, от близо – Close-up, на които актьорите са пенсионери, пияни хора с бутилки по джобовете си, хулигани.

***

На 10.10.1991 г. американците публикуват свидетелски показания от плачеща 15-годишна медицинска сестра от Кувейт по име Nayirah al-Ṣabaḥ (на арабски: نيره الصباح‎), която чете от листче пред Комисията по правата на човека пред Американския Конгрес, как иракски войници убивали новородени бебета в Кувейт. Както по-късно се изяснява „Мед-сестрата Nayirah“ е дъщеря на посланика от Кувейт – Saud Nasir as-Sabah (سعود الناصر الصباح), която е била наета от PR-Агенцията „Hill & Knowlton“ за пърформанса. Агенцията получила поръчка за 10 милиона долара, за играта на развален телефон.

Две медицински сестри от въпросния родилен дом по-късно разказват, че младежи никога не са работили там и че описаните от „Nayirah al-Ṣabaḥ“ случаи, никога не е имало. В човешката история няма документиран случай, по време на война да са били избивани новородени деца.

„Общественото мнение не се сформира
от самосебе си, то бива сформирано.“

Хенри Кисинджър

Методите на сформиране на обществено мнение и ролята на медийния агент (Спин-Доктор) и PR-агенциите в „творческия“ процес в СМИ се тематизира във филма „Wag the Dog“/“Да разлаем кучетата“ 1997 с Робърт де Ниро и Дъстин Хофман, режисьор Barry Levinson. Освен това филмът „Wag the Dog“ пророкува бъдещи военни интервенции.

Средствата за масова информация и развлекателната индустрия се финансират от определена група хора, с цел не да се информира друга група хора, а да се манипулира поведението ѝ. Тази им функция ги определя като най-неподходящите източници на информация, по отношение на истината.

ЗА ИСТИНАТА ВКАРВАТ В ЗАТВОРА, ЗА ЛЪЖА ПЛАЩАТ ПАРИ.

Източник: http://www.aliceswonderland.eu/Fake_News.html

СВЯТ

More in СВЯТ

Апти_Алаудинов_2343663925109928787_8510251585202529343_big

Командирът на „Ахмат“: Когато ковчезите започнат да пристигат в Париж, Франция ще изтрезнее

април 16, 2024
руски военни

Руските войски са ударили френски наемници в Славянск

април 15, 2024
280401396030c2c393fc109dd0674aed

САЩ предали на Иран чрез Турция: Операцията да бъде „в определени граници“

април 14, 2024
ракети

Как реагира Москва след иранската атака срещу Израел

април 14, 2024
epa07713961 (FILE / COMPOSITE) - Ukranian then Presidential candidate Volodymyr Zelensky (L) talks to the media during the Ukrainian presidential elections in Kiev, Ukraine, 21 April 2019, and Russian President Vladimir Putin (R) gestures while answering a question during his annual press conference in in Moscow, Russia, 23 December 2016 (images reissued 13 July 2019). According to reports, The Ukraine's President Zelensky called Russian President Put on the phone on 11 July 2019 for the first time.  EPA/TATYANA ZENKOVICH/YURI KOCHETKOV

В САЩ: Фантазиите на Зеленски са нереалистични. Абсурдна е тезата, че не трябва да преговаряме с Путин

април 12, 2024
0301_8237490757547045824_big

Експерти зоват да се вдигне възрастта за пенсия на 75, защото сме живели по-дълго. 75 г. са новите 65 г.

април 12, 2024